Voor alweer het zevende jaar wordt de Dag van de Duurzaamheid gevierd. Door heel Nederland vinden er duizenden activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven en overheden. Samen laten we op deze dag zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven. De Dag van Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda.

Wat is duurzaamheid?/

Duurzaamheid,  wordt steeds vaker genoemd. Op televisie, radio en internet is er volop aandacht voor duurzaamheid, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Met duurzaamheid wordt het evenwicht tussen mens, milieu en economie bedoeld. Voor veel mensen betekent duurzaamheid vooral dat onze aarde beschermd moet worden voor en door de mens zelf. Initiatieven voor klimaatverandering komen dan ook steeds vaker voor, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van onze planeet.

Dag van de duurzaamheid 2015

 Foto: Dag van de Duurzaamheid 2015

Duurzame initiatieven/

Het verminderen van Co2-uitstoot, Fair Trade, biologische producten en Cradle to Cradle zijn een paar bekende voorbeelden van duurzaamheid. Toch zijn deze mooie initiatieven niet de enige vorm van duurzaamheid. Ook gelijke kansen voor gehandicapten, vluchtelingen, een goed zorgstelsel en mensenrechten vallen hier onder.  Het is belangrijk dat mensen niet alleen zuinig zijn op onze aarde, maar ook op elkaar.

Dag van de Duurzaamheid/

Urgenda wil samen met alle Nederlanders stilstaan bij deze gedachte op de Dag van Duurzaamheid. "We laten zien hoeveel initiatieven er al zijn en dat deze weldegelijk een verschil maken" zo meldt Urgenda op hun website. De landelijke organisatie wil Nederland sneller duurzaam maken en spoort overheden, particulieren en bedrijven aan om hieraan mee te doen. De Dag van de Duurzaamheid moet een begrip worden in Nederland. Alle activiteiten kun je vinden op dagvandeduurzaamheid.nl

Bron: Fudura

Wat doet u aan duurzaamheid? 

Discussieer mee!

Geef een reactie