over zelfenergieproduceren

Onze website is een onafhankelijk platform dat zich vooral richt op consumenten en (kleine) bedrijven die zelf energie prodcueren of zelf energie willen gaan opwekken. Ook energiecoöperaties en Vve’s vinden hier informatie over de mogelijkheden om zelf energie op te wekken.

Wat biedt Zelfenergieproduceren.nl?

De website informeert bezoekers (ZEP-ers) uitvoerig over alle mogelijke manieren van zelf energie produceren en biedt daarnaast de mogelijkheid om te discussiëren op het forum van de website. Tevens vind je veel installatiebedrijven die al ervaring hebben met duurzame producten en kun je een recensie of beoordeling van jouw installatiebedrijf achterlaten. Wij houden je voortdurend op de hoogte van de allerlaatste en nieuwste ontwikkelingen binnen de energietransitie en op het gebied van duurzame energie. Met onze maandelijkse nieuwsbrief weet je zeker dat je niets mist. Bekijk onze nieuwsbrief.

Informatie met zorg samengesteld

De informatie op deze website is met zorg samengesteld, echter voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet altijd worden ingestaan. Zie je fouten of werken bepaalde links niet? Neem dan contact met ons op.

Enexis Groep en Enexis Netbeheer

Zelfenergieproduceren is onderdeel van Enexis groep. De belangrijkste taak is weggelegd voor Enexis Netbeheer, namelijk het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: Enexis vervoert energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar jouw woning of bedrijf. Als je energie afneemt of teruglevert, dan heb je altijd met de netbeheerder te maken. Jouw woonplaats bepaalt wie de netbeheerder is. Deze kies je dus niet zelf. Dit komt omdat het energienetwerk in Nederland is aangelegd door verschillende netbeheerders en deze zijn eigen netwerk beheert. Meer over Enexis.