isde subsidie

De ISDE subsidie is een subsidie vanuit de overheid voor kleine zon- en windprojecten, warmtepompen, zonneboilers en andere energiebesparende maatregelen zoals isoleren. Sinds 1 januari 2016 is de ISDE beschikbaar voor huishoudens, bedrijven, Vve’s, sportverenigingen, scholen en theaters. De Investeringssubsidie Duurzame Energie is bedoeld als aanjager voor de overstap van fossiele energie naar duurzame energie. In dit artikel lees je waar je de subsidie voor kan aanvragen.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Waar krijg je subsidie voor?

De ISDE subsidie is een brede subsidie voor allerlei toepassing om je woning te verduurzamen. Hieronder zie je het complete overzicht.

Particuliere huiseigenaren

Aansluiting warmtenet
HR++ glas
Dakisolatie
Gevelisolatie
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Warmtepompen
Zonneboilers

Bedrijven en ondernemers

Warmtepompen
Zonneboilers
Kleine windprojecten
Kleine zonprojecten

Vereniging van Eigenaren

Aansluiting warmtenet

Theaters, scholen en sportclubs

Kleine zonprojecten
Kleine windprojecten

Beschikbaar budget ISDE subsidie

Voor 2022 is een budget beschikbaar gesteld van 228 miljoen euro. De hoogte van het uitgekeerde subsidiebedrag is afhankelijk van de maatregel die je treft of het product dat je koopt. Elk jaar wordt er een nieuw budget beschikbaar gesteld. De exacte bedragen staan op de website van RVO.

Aanvragen Investeringssubsidie Duurzame Energie

Aanvragen van de ISDE subsidie kan vanaf 24 januari 2022 (9:00 uur) tot en met 31 december 2022 (17:00 uur) op de website van RVO, die de regeling ook uitvoert. De ISDE subsidie loopt nog tot 2030.

Direct ISDE subsidie aanvragen

Andere bekeken ook

Zonneboiler installeren

Warmtepomp installeren

  • Nuttige pagina?
  • 2   0