Gruun

GRUUN voorziet zijn klanten al zo'n 15 jaar van duurzame installaties zoals zonnepanelen en zonneboilers. Sinds enkele jaren zijn daar ook warmtepompen, laadpalen en airco's bijgekomen. In de loop der tijd is GRUUN van een technisch goed onderlegde eenmanszaak, uitgegroeid naar een solide bedrijf dat draait op specialistische kennis, ervaring, passie voor het vak en gezelligheid op de werkvloer. Wanneer u kiest voor GRUUN zult u merken dat wij persoonlijk contact erg belangrijk vinden. U vertelt ons uw wensen en motivaties en wij zetten deze om naar de voor u meest gunstige oplossing om uzelf te voorzien van uw eigen opgewekte energie.

Stemmen:
Laden...

Reviewscore: 3.8

43 beoordelingen

Bedrijfsgegevens

Naam

Gruun

Telefoon

013-7851101

Adres

IJskelderstraat 21

5046 NK Tilburg

Noord-Brabant

E-mail

info@gruun.nl

Lid van

installQ

Werkgebied

Locaties

Wij werken op de onderstaande locaties

 • Noord-Brabant

Producten

Diensten

Producten/diensten die wij leveren

 • Airconditioning
 • Laadpalen
 • Thuisbatterijen
 • Warmtepompen
 • Zonneboilers
 • Zonnepanelen

Bedrijfslocatie

15 reacties op “Gruun”

 1. Mia Rooij

  GRUUN is een topbedrijf met vriendelijke en goede werknemers. Afspraken worden goed nagekomen en de informatie is voldoende. Bij mij waren de heren zeer creatief met het wegwerken van de bekabeling en de panelen liggen mooi en strak op het dak. Ben heel tevreden en kan dit bedrijf zeker aanbevelen.

 2. Nico Noordermeer

  Van vier offertes was Gruun niet de allervoordeligste aanbieder, maar het gesprek vooraf met Niek, het begaan zijn met energie en energietransitie en de prijsonderhandelingen (we kwamen uit op een héél mooi priemgetal) bepaalden mijn keuze voor Gruun.
  Op de afgesproken dag, een heel mooie te midden van vele zeer winderige en regenachtige, kwam er een heel gemengd, hecht en alleraardigst gezelschap om de klus te klaren. Een jurist, een podiumbouwer, een kunstenaar/musicus, maar ook echte elektriciens werkten buiten (op een Franse kap) en binnen samen. De bekabeling binnen was zeer netjes weggewerkt.
  Zonnepanelen nodig? Bel Gruun, leuke naam ook voor een Brabants bedrijf. Zeker doen!

 3. J.Weijtmans

  Alles volgens afspraak geleverd en geïnstalleerd. Bij huis bezoek wordt duidelijk uitleg gegeven en gekeken welke panelen de beste optie is. Een duidelijk verhaal en scherpe prijs. Alles geleverd en geïnstalleerd zoals afgesproken. Een bedrijf dat zijn afspraken na komt. Komt netjes op tijd, vriendelijk en goed personeel. En mooie strakke panelen. Toppie, we zijn dan ook uiterst tevreden over dit bedrijf. Ik kan Gruun bij iedereen aanbevelen.

 4. Drost

  Alles geleverd en geïnstalleerd zoals afgesproken. Daar kan je op bouwen. Dak met panelen ziet er zeer strak uit. Iedere dag weer leuk om het aantal geproduceerde kwh te zien. Daar doe je het voor. Tycho geeft de leek duidelijk technische uitleg. En de back office van Susan houdt je prima op de hoogte.
  Ik kan Gruun iedereen aanbevelen.

 5. Sjoerd Stelwagen

  Prima service, en uitstekende kwaliteit. Ik zou direct weer voor Gruun kiezen!

 6. R. van Gastel

  Misschien wat laat maar ik ben uiterst tevreden over Gruun. Ik heb nu een jaar zonnepanelen op mijn dak liggen. Prima geinstalleerd, zonder enig probleem en en passant mijn dak gerepareerd. Opbrengst boven de gegeven prognose. Wat wil je nog meer.
  Elke dag dat de zon schijnt geeft me een nog beter gevoel.
  Met Tycho kun je afspraken maken.

 7. J. Jacobs

  Tycho heeft het goed gezien: mijn dak is uitermate geschikt voor zonnepanelen, dankzij de ideale dakhelling en de ZZO-ligging. De opbrengst van de 12 panelen is zonder meer hoog te noemen. Als het zo doorgaat heb ik de kosten in 6 of 7 jaar terugverdiend.
  De werkzaamheden op het dak werden volkomen correct in korte tijd uitgevoerd en ook binnen is de techniek en de bedrading keurig weggewerkt.

 8. Hans Deuss

  Gruun springt eruit om meerdere redenen: prijstechnisch, maar ook en vooral omdat Tycho Schellart weet waar hij het over heeft: hij is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, communiceert heel duidelijk en prettig, en levert een installatie op maat (Zon-zoekt-dak kon bijv. maar één configuratie leveren).
  In mijn geval: 6 panelen met 6 eigen micro-omvormers (zodat één paneel – in de ochtendschaduw van een een schoorsteen – wat later op gang mag komen zonder de andere vijf te frustreren).
  Er was voor de montage wat extra technische creativiteit nodig, maar ook die had Tycho volop in huis. Ook de nazorg was prima: het opgang brengen van een haperende online monitoring had hij in een ommezien voor elkaar. Kortom: well done, Tycho !”

 9. Wouter van Geffen

  Tycho (Gruun) heeft duidelijk meegedacht in de juiste oplossing, door eerst de juiste vragen te stellen, en daarna pas met in ons geval twee voorgerekende opties te komen.
  Op de dag van levering, is deze keurig afgeleverd. Ook de meegenomen installateurs hebben net werk afgeleverd en daar valt ook niets op aan te merken.
  Gruun, bedankt voor de installatie, en laat het zonnetje nu maar schijnen!

 10. Van den Brand

  Tycho heeft ons uitgebreid voorgelicht over de diverse mogelijkheden t.a.v. de zonnepanelen. Er werd per rij panelen gericht gekeken naar de juiste hellingsgraad om zo de hoogst mogelijke opbrengst te behalen. Wij wilden onszelf graag verdiepen in zonnepanelen en hadden ervoor gekozen om samen met Tycho de zonnepanelen te leggen. Hij heeft ons tijdens de installatie voorzien van advies en begeleiding. Door het samen installeren, hebben we veel kennis opgedaan en waren we goedkoper uit.
  We zijn zeer tevreden, ook over de service en nazorg die GRUUN biedt.

 11. Chris Weenen

  Door brede technische kennis en ervaring was Gruun in staat maatwerk te leveren voor mijn (moeilijke) dak. Panelen werden netjes gelegd en er werd pas afscheid genomen nadat de meter terugdraaide. Sindsdien werkt alles als een zonnetje! Jaaropbrengst is naar verwachting.

 12. Thomas Bedaux

  Gruun heeft bij mij panelen op het dak gelegd en de opbrengst is (nog) hoger dan voorspeld. Daarnaast denkt Tycho Schellart ook mee hoe het er ook nog mooi uit kan zien, dat vergeten zijn concurrenten nog wel eens…

 13. Bas

  Tycho Schellaert is een zeer professionele ondernemer met een mooie visie over lokaal energie opwekken. Hij levert een mooie bijdrage voor het verlagen van je energie rekening.

 14. Paul Roborgh

  O ja, ze waren ook de beste prijs tussen 8 andere aanbieders van dezelfde capaciteit installaties. Zelfs transparant over arbeid en materialen. Dat durfden andere installateurs niet geven in hun offertes.

 15. Paul Roborgh

  Dit bedrijf kwam met goede uitleg over de werking en gaf verschillende opties aan. Ze kwamen hun afspraken prima na en waren deskundig bezig en gingen pas weg toen alles werkte. Zelfs na drie weken kwam men langs om enkele schroeven te vervangen door anderen. Dat is pas service.

Geef een reactie