VN Klimaattop

Op dinsdag 23 september komen de landen van de VN klimaattop wederom bijeen om het klimaatverdrag (UNFCCC) te bespreken. Dit raamverdrag werd in 1992 door de VN afgesloten en ondertekend tijdens het Earth Summit in Rio de Janeiro. Doel van het verdrag is om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en daarmee klimaatveranderingen te voorkomen.

People’s Climate March

In de hele wereld werd dit weekend volop gedemonstreerd. De protesten vinden plaatst omdat men vindt dat de VN Klimaattop niet genoeg doet om klimaatverandering te voorkomen. In grote steden als New York, Berlijn, Seoul, Melbourne, Parijs, en Londen gingen mensen massaal de straat op. Ook in Amsterdam kwamen naar verluidt 1600 mensen bijeen. Dit haalde het echter niet bij de mensenmassa die in New York bij elkaar kwam. Maar liefst 300 duizend mensen kwamen de straat op om hun zorg over de klimaatverandering te uitten.

Beroemdheden

Naast veel religieuze leiders, oud presidentskandidaten en andere politica werden ook Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo gesignaleerd tijdens de protestmars in New York. DiCaprio opent overigens de VN Klimaattop aanstaande dinsdag die voor de 20e keer wordt gehouden en door de hele wereld scherp in de gaten zal worden gehouden.

PCM 2014 Banner

Geef een reactie