installatievoorwaarden-zonnepanelen
Op zoek naar duurzame leveranciers of duurzame installateurs voor uw zonnepanelen?
U vindt hier 698 duurzame installateurs en leveranciers van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, windmolens, thuisbatterijen of zonneboilers.

Zoek de juiste installateur in uw regio

Zoek de juiste installateur voor uw product

Overzicht best gewaardeerde installatiebedrijven per provincie

Heeft u al een zonnepanelen?

Heeft u ervaring met een installateur van zonnepanelen? Dan nodigen wij u uit om uw mening en een waardering over het bedrijf te geven. Zo kunt u anderen helpen die nog voor een aankoop beslissing staan.

Ook uw bedrijf op Zelfenergieproduceren.nl?

Wilt u uw klanten de mogelijkheid bieden om uw bedrijf te beoordelen? Meldt u aan en u krijgt dan een gratis bedrijfspagina.

Een erkende installateur van zonnepanelen herkent u aan deze keurmerken

logo_uneto-vniUNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Het keurmerk bundelt de belangen van grote, middelgrote en kleine ondernemingen die in de brede zin actief zijn in alle installatiedisciplines en gerelateerde technische detailhandel. Aangesloten bedrijven houden zich aan de veiligheidsvoorschriften en regelgeving zoals beschreven in bijvoorbeeld de NEN1010.

Logo-EcoNedEcoNed is het groene label van ElektroNed, een proactief samenwerkingsverband van ruim 40 excellerende elektrotechnische bedrijven, verspreid over heel Nederland. Deze installatiebedrijven bieden u een totaalpakket aan elektrotechnische diensten en oplossingen als het gaat om duurzame energietechnieken: zonnepanelen (PV-installaties), zonnecollectoren, combinatiesystemen (PVT), e-laadpalen, energiemonitoring en decentrale opslag van energie. De installateur (of een consortium van meerdere installateurs) verzorgt hierbij het gehele traject: advies, installatie, subsidieaanvraag, informatie over financieringsmogelijkheden en eventuele bouwvergunningen. Zo heeft u als klant één aanspreekpunt voor al uw eco-energietoepassingen. U kunt bij ons terecht voor zowel kleine als grootschalige projecten. Ook geeft de installateur u advies over hoe u op een duurzame wijze om kunt gaan met uw energieverbruik.

Logo kvINLKwaliteit aantonen: dat is de essentie van de KvINL. Voor opdrachtgevers belangrijk want een kwaliteitslabel (erkenning of certificaat) schept vertrouwen en geeft zekerheid dat het installatiewerk veilig en deskundig wordt uitgevoerd. Voor installateurs is een kwaliteitslabel essentieel om zich in de markt te onderscheiden als vakman en technisch specialist en zich te profileren met een professioneel imago. Een kwaliteitslabel toont ook aan dat de installateur veel belang hecht aan kwaliteit van de interne werkprocessen en hoogstaande kwaliteit van het installatiewerk.

Sterkin KeurmerkSterkin is een onafhankelijk keurmerk dat de aanleg van veilige installaties wil bevorderen. Als onafhankelijk keurmerk beheert Sterkin de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische, en waterinstallaties. Ook installateurs van duurzame energie installaties worden door Sterkin beheert.

U wilt de zekerheid dat uw investering voor zonnepanelen goed voor elkaar is. Een leverancier die is aangesloten bij SGZE biedt u die zekerheid. Aangesloten leveranciers hebben minimaal een jaar ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen, hebben aantoonbaar gemaakt dat ze hun financien op orde hebben en onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt aan haar leden. Als u een aangesloten leverancier inschakelt bent u verzekerd van het feit dat in geval van faillissement van de leverancier de stichting uw aanbetaling garandeert. U heeft dus geen financieel nadeel.

Niet alleen uw aanbetaling is gegarandeerd ook uw toekomstige garantieaanspraken worden door de stichting overgenomen. Mocht uw leverancier niet meer bestaan dan kunt u zich wenden tot de stichting. Zij zal op haar beurt een leverancier aanwijzen die uw garantie aanspraken zal afhandelen en oplossen. Om een dergelijke uitgebreide garantie te kunnen bieden dienen de aangesloten bedrijven aan strikte voorwaarden te voldoen. Kwaliteit, ervaring en financiele zekerheid zorgen ervoor dat u als eindklant zorgeloos kunt blijven genieten van uw zonne-energie systeem. De SGZE zorgt ervoor nu en in de toekomst.

Nederland werkt veiliger met VCA. Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

ZonnekeurlogoOp initiatief van Holland Solar is een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte te kunnen borgen. Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van zonne-energiesystemen een goede basis te geven om zonne-energie systemen van hoge kwaliteit te kunnen realiseren en dat vervolgens ook aan te tonen met het keurmerk. De stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) is opgericht op initiatief van de Duurzame Energie koepel en Holland Solar ism UNETO-VNI, SEI en RVO. De doelstelling van de stichting is het beheren van kwaliteitskeurmerken op het gebied van duurzame energie producten en diensten.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: