Hier vind je ruim 600 duurzame installateurs van zonnepanelen en warmtepompen, maar ook van laadpalen, windmolens, thuisbatterijen of zonneboilers. Vind een installateur bij jou in de buurt of eentje die goed is beoordeeld door onze bezoekers. Lees de recensies van ZEP-ers die jou voor zijn gegaan.

Vind jouw duurzame installateur!

Beoordeel jouw installateur en laat een recensie achter

Search
Generic filters
Search in excerpt

Vind jouw installateur en product hier

Best beoordeelde installateurs in Nederland

Laatste recensies

Reint Levinga

over Vaatstra B.V.

“Goede begeleiding in keuze van de panelen en de te bepalen plaats. Weten waar ze mee bezig zijn en werken netjes…”

Naar Vaatstra B.V.

Richard

over Hoppenbrouwers Techniek

“Hoewel de installatie zeer vakkundig en netjes uitgevoerd…”
Naar Hoppenbrouwers Techniek

Bouten

over Aarde.nl

“Op 8 juni 2021 (8 weken na ondertekening offerte!) kreeg ik echter het bericht dat installatie niet mogelijk was….”

Naar Aarde.nl

Keurmerken voor duurzame installateurs

Een erkende installateur is in veel gevallen aangesloten bij één van onderstaande keurmerken. Met de keuze voor een erkende installateur weet je zeker dat jouw zonnepanelen volgens de juiste installatievoorwaarden veilig is aangesloten.

InstallQ

KvINL en Sterkin zijn nu samen InstallQ. Daarmee is één stichting ontstaan die praktisch alle kwaliteitsregelingen voor de installatiebranche beheert en uitvoert. Het uiteindelijke doel van InstallQ is om via deugdelijke kwaliteitsregelingen de kwaliteit en veiligheid van installaties in Nederland te vergroten. Installatiebedrijven die aangesloten zijn bij installQ tonen met dit keurmerk aan hoogwaardige kwaliteit te leveren.

Nederlandse Vereniging Koudetechniek en Luchtbehandeling

De NVKL is de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. NVKL is een representatieve branche- en werkgeversorganisatie van meer dan 400 bedrijven in de professionele koudetechniek en klimaatbeheersing. Meer informatie.

Stichting Garantiefonds Zonne Energie

SGZE installateurs hebben minimaal een jaar ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen. De installateurs zijn financieel gezond en onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt aan haar leden. Als je een bij SGZE aangesloten installateur inschakelt ben je er van verzekerd dat in geval van faillissement, de stichting jouw aanbetaling garandeert. De stichting garandeert daarnaast ook de toekomstige garantieaanspraken. SGZE installateurs bieden zekerheid.

Techniek Nederland

Voorheen UnetoV-ni, maar nu Techniek Nederland, is dé ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Aangesloten installateurs staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Zij richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven zijn lid van Techniek Nederland.

VCA

Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Diverse branches in de Nederlandse industrie met ruim 25 jaar aan kennis en ervaring bundelden hun krachten binnen VCA.

Stichting Garantiefonds ZonZeker

Bij faillissement van de aangesloten installateur neemt ZonZeker je zorgen weg en schakelt een vervangende installateur in. De zonnepaneleninstallaties bestaan uit vooraf goedgekeurde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd is. Iedere ZonZeker installateur is gescreend door de stichting op zowel administratief gebied als vakbekwaamheid. Je bent er zo zeker van dat je een kwaliteit installateur in huis haalt! Bij geschillen bemiddelt ZonZeker tussen jou en de installateur.

Zonnekeur

Dit Nederlandse keurmerk voor zonne-energie geeft je houvast bij het zoeken naar betrouwbare producten en installateurs voor opwek van zonne-energie. Nu er steeds meer aanbieders van zonnepanelen zijn, is toetsing van kwaliteit lastig. Aangesloten installateurs en producten voldoen aan strenge criteria, getoetst door onafhankelijke partijen. Met zonnekeur kies je voor zekerheid en betrouwbaarheid.

Jouw bedrijf op onze website?

Wil je jouw klanten de mogelijkheid bieden om je bedrijf te beoordelen? Meld je dan aan en jouw bedrijf krijgt een gratis bedrijfspagina op onze website.

aanmelden-installateur-formulier
  • Nuttige pagina?
  • 13   2