zonneboiler installeren

Een zonneboiler installeren op jouw dak in 4 stappen! Zorg ervoor dat je eerst alle informatie over de mogelijkheden voor installeren van een zonneboiler hebt doorgenomen. Daarna kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan.

Stappenplan voor het installeren van een zonneboiler

Alles goed doorgenomen? Dan kun je nu aan de slag!

Een offerte voor een zonneboiler is maatwerk!

Een zonneboiler uitzoeken voor jouw dak is maatwerk. Geen daksituatie is hetzelfde. Een (erkend) installatiebedrijf kan jou hierbij helpen. Een installatiebedrijf komt meestal fysiek langs om jouw wensen door te spreken en de mogelijkheden van een zonneboiler op jouw dak te bekijken.

Installatiebedrijf uit de buurt

Zoek, als het even kan, een installatiebedrijf bij jou in de regio uit. Dit scheelt een hoop heen-en-weer gereis en zo weet je zeker dat de installateur bij problemen eenvoudig langs kan komen om je te helpen. Daarnaast scheelt dit natuurlijk de nodige CO2-uitstoot. Vraag altijd bij meerdere installatiebedrijven een offerte uit.

Subsidie voor bedrijven

Voor de aanschaf van een zonneboiler zijn volop subsidiemogelijkheden. Voor bedrijven zijn er de landelijke subsidies zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA), VAMIL en MIA.

Subsidie voor particulieren

Ook voor particulieren is er sinds januari 2016 een subsidieregeling voor zonneboilers beschikbaar. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Aansluting en meter

Met een zonneboiler kan je geen elektriciteit terugleveren aan het net. Een aanpassing van je meter en aansluiting is dus niet nodig. Je hoeft een zonneboiler ook niet te melden bij de netbeheerder.

Zonneboiler bestellen

Tijd om de zonneboiler te bestellen. Je hebt meerdere offertes van zonneboilers vergeleken en natuurlijk de recensies over verschillende installateurs gelezen op onze website. Dit is het moment om de zonneboiler(s) te bestellen.

Gefeliciteerd!

Je bent de trotse bezitter van een zonneboiler en bespaart gasverbruik!

  • Nuttige pagina?
  • 18   2
Deel deze pagina!