Zelf een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installeren op jouw dak doe je al in 4 stappen! Zorg er wel voor dat je eerst alle informatie over het installeren van een zonneboiler hebt doorgenomen. Daarna kun je gebruik maken van ons stappenplan.

Voordat je begint...

Lees alles over zonneboilers

Stappenplan voor het installeren van een zonneboiler

Keuze maken voor een zonneboiler

Er zijn 4 soorten zonneboilers waar je uit kunt kiezen. Voor de meeste huishoudens is de standaard zonneboiler de beste optie. Heb je niet zoveel ruimte dan is een compacte zonneboiler een betere optie. Met een combiketel zonneboiler verwarm je ook (deels) de woning.

Je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag met een installateur. Ga dan verder met stap 2.

Zoek een installatiebedrijf in de buurt

Zoek als het even kan en installatiebedrijf bij jou in de regio. Dit scheelt een hoop heen-en-weer gereis en zo weet je zeker dat de installateur bij problemen eenvoudig langs kan komen om je te helpen. Daarnaast scheelt dit natuurlijk de nodige CO2-uitstoot. Vraag altijd een offerte op bij meerdere installateurs.

Wijziging meterkast

Voor het installeren van een zonneboiler is geen aanpassing nodig aan de elektriciteitsmeter, aansluiting of groepenkast. Met een zonneboiler kan je namelijk geen elektriciteit terugleveren aan het net. Je hoeft een zonneboiler ook niet te melden bij de netbeheerder.

Subsidie voor particulieren

Als particulier vraag je de subsidie aan bij RVO ná de installatie van je zonneboiler. Deze subsidie komt uit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Meer over de ISDE subsidie.

Subsidie voor bedrijven

Bedrijven kunnen gebruik maken landelijke subsidies zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA), VAMIL en MIA. Vraag de subsidie aan voordat je het zonneboilersysteem installeert.

Bestel je zonneboiler

Je hebt een keuze gemaakt voor een zonneboilersysteem dat het beste bij jouw situatie past. De subsidie is aangevraagd? Dan is het nu tijd om je zonneboiler te bestellen.

Gefeliciteerd met je zonneboiler!

Je bent de trotse bezitter van een zonneboiler en bespaart daarmee flink op je gasverbruik. Vergeet ook niet om je installateur te beoordelen op onze website. Zo help je anderen bij hun keuze.

Generic filters
Search in excerpt
  • Nuttige pagina?
  • 18   3