Belangrijke maatstaf

De Dow Jones Sustainability World Index geeft inzicht in hoe duurzaam grote bedrijven te werk gaan. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken en milieu/duurzaamheid en vormt bijvoorbeeld een belangrijke leidraad voor veel beleggers die kijken naar duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer.

Duurzaamheid bedrijven

Nederland scoort bovengemiddeld

De Nederlandse multinationals scoren internationaal bovengemiddeld als het gaat om duurzaamheid. VNO-NCW is bijzonder trots op KPN, dat volgens onafhankelijke experts het meest duurzame telecombedrijf ter wereld is dit jaar (Industry Group Leader). KPN dankt dit aan het feit dat het sinds 2015 klimaatneutraal is. Ook helpt de onderneming haar klanten CO2-uitstoot te reduceren en is zij bezig om zoveel mogelijk circulair te ondernemen. ASML is één van de drie grootste nieuwkomers in de index. Ook veel andere leden van VNO-NCW zoals AKZO Nobel, DSM, Randstad, Koninklijke Philips, Philips Lighting en Post NL scoren weer bovengemiddeld in de index en lopen wereldwijd voorop in hun sector.

De 16 Nederlandse bedrijven

De 16 Nederlandse bedrijven in de Dow Jones Sustainability World Index zijn: ABN AMRO, ING, Koninklijke Philips, Philips Lighting, Randstad, SBM Offshore, Koninklijke Ahold Delhaize, Unilever, AEGON, NN Groep, AKZO Nobel, Koninklijke DSM, ASML, Koninklijke KPN, Air-France-KLM en PostNL.

Dossier: 

klimaatverandering

Discussie: 

forum

Geef een reactie