Testen in Woven City

De draagbare waterstofcapsule past ook precies in de wensen van Woven City. Toyota bouwt deze slimme stad van de toekomst momenteel in Susono City, Japan. Toyota gaat de waterstofcapsule dan ook testen in Woven City op gebied van mobiliteit en energieopslag voor huishoudelijk gebruik. De autofabrikant hoopt hiermee de energiedichtheid te verbeteren en ook de gebruikersvriendelijkheid nog meer te vergroten. Meer over Woven City.

Specificaties draagbare waterstofcapsule

De waterstofcapsule weegt 5 kilogram, is 40 cm lang en heeft een diameter van 18 cm exclusief tank en ventiel. Hiermee is het waterstofpatroon nu al handzaam en eenvoudig te transporteren. De waterstof tank is snel hervulbaar en kan verwisseld worden. Een volle waterstofpatroon bevat zo’n 3,3 kWh en kan een magnetron zo’n 3 á 4 uur van elektriciteit voorzien. Door de omvang van de waterstofcapsule is het niet onwaarschijnlijk om 10 stuks te plaatsen, waardoor de capaciteit al 33 kWh is, voldoende om een gemiddeld huishouden een paar dagen van elektriciteit te voorzien.

Toepassen waterstofcapsule

De waterstofcapsule kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Energieopslag in huis, het voeden van allerlei elektrische apparaten of elektrische rijden. De waterstofcapsules zijn eenvoudig te transporteren, waardoor deze gewoon bij de tankstation af te halen is of je hem zelf meeneemt tijdens je reis. Voor seizoensoverbrugging moet de capaciteit van de waterstofcapsule nog flink opgeschroefd worden.  Alhoewel de omvang van het waterstofpatroon dus ruimte biedt om meerdere waterstofcapsules te plaatsen in huis. Het waterstofpatroon laat in elk geval zien dat het huishoudelijk gebruik van waterstof binnen de energietransitie kansrijk is.

draagbare waterstofcapsule

Bron: Toyota, Woven Planet

Wat zijn de kansen van waterstof?
Meer nieuws over waterstof

Geef een reactie