Speciaal voor huishoudens ontwikkeld

De ambitieuze broers zijn al anderhalf jaar bezig met hun slimme thuisbatterij. "Zes jaar geleden zijn we gestart met ons eerste bedrijf, Mountox, een vergelijkingssite voor elektrische auto's. Via dat bedrijf kwamen we erachter dat energieopslag in Nederland flink achterliep. De oplossing leek ons duidelijk: een compacte alles-in-één thuisbatterij waar je zonne-energie in opslaat die je dag en nacht kunt gebruiken én verhandelen. De Planetpod verkoopt de overgebleven energie wanneer de tarieven gunstig zijn, dankzij onze slimme software verdient het zichzelf snel terug," legt Roel uit. De thuisbatterij voorziet huishoudens gemiddeld een dag van energie.

Snelle terugverdientijd

Door zonne-energie, weerspatronen en energieverbruik te voorspellen, zorgt de startup ervoor dat hun thuisbatterij een snelle terugverdientijd van zes à zeven jaar kan realiseren. Met behulp van deze gegevens kan de batterij nauwkeurig bepalen hoeveel energie er nodig is en hoeveel er verkocht kan worden op verschillende energiemarkten.  De startup hoopt bij te dragen aan het verlichten van overbelaste energienetwerken en tegelijkertijd een extra verdienmodel te creëren voor de gebruikers. Het handelen in energie is mogelijk met elke dynamische energieleverancier, waardoor terugleverheffingen op zonnepanelen worden vermeden.

Planetpod compacter dan andere thuisbatterijen

Met al zo'n drieduizend aanmeldingen voor hun slimme thuisbatterij, staat de onderneming klaar om de concurrentie aan te gaan met grote bedrijven in deze groeiende markt. Door zowel de hardware als de software in eigen huis te ontwikkelen, heeft de Planetpod een aantal belangrijke voordelen. "We kunnen alles perfect afstemmen op Nederlandse huishoudens. Bovendien is de Planetpod aanzienlijk compacter dan andere thuisbatterijen. Bij andere leveranciers is de omvormer vaak een apart apparaat, maar bij de Planetpod is alles in één," vertelt Maurice. Ze verwachten de komende jaren duizenden thuisbatterijen te verkopen.

Vanaf 2025 op de markt

Planetpod maakt deel uit van UtrechtInc, een ecosysteem van startups en investeerders. Recentelijk heeft Planetpod financiering opgehaald om samen met de TU Delft hun slimme thuisbatterij verder te ontwikkelen. "De Planetpod werkt naadloos samen met onze gebruiksvriendelijke app. Je kunt zelf de modus kiezen, zoals de cash- of vakantiemodus. Bovendien kan de thuisbatterij als eerste jouw elektrische auto aansturen om te laden tegen de goedkoopste tarieven," licht Maurice toe. De broers hebben gekozen voor een opvallend design. "Het is voor veel mensen een grote stap om zo'n investering te doen. Dus waarom niet kiezen voor een thuisbatterij met een modern en duurzaam design? Iets waar je trots op bent en graag aan je buren en vrienden laat zien. De behuizing is gemaakt van gerecycled kunststof en de isolatie komt van gebruikte matrassen," zegt Roel. In 2025 komt Planetpod op de markt.

Een overzicht van thuisbatterijen

Bron: Planetpod

  • Jouw feedback
  • 9   0

Geef een reactie