Slimme thuisbatterij

De 'sexy' thuisbatterij van Charged zit nog in de startup-fase, maar kan alvast gereserveerd worden. Volgens verschillende nieuwsberichten is de Sessy een baanbrekende slimme thuisbatterij. Zo kun je niet alleen de opgewekte stroom van je zonnepanelen ermee opslaan, maar ook geld verdienen door de energie terug te leveren als de stroomprijs hoog is. Hoe werkt dit precies?

Afstemming vraag en aanbod

Op het moment dat zonnepanelen stroom opwekken is de vraag naar energie vaak laag en het aanbod juist hoog. Hierdoor daalt de stroomprijs op de energiemarkt. Het is dus handig als je de energie (tijdelijk) kan opslaan en vervolgens teruglevert op het moment dat de stroomprijs weer hoog is. De Sessy van Charged kan dit, omdat het is voorzien van een slimme lezer, zo meldt het bedrijf op hun website. Maar is dit wel zo nieuw?

Nederlandse thuisbatterij

Eigenlijk niet, want de meeste thuisbatterijen kunnen dit al. Het is dan wel belangrijk dat je een dynamisch energiecontract hebt. Wat is dan wel speciaal aan de Sessy? Dat is de betaalbaarheid van de slimme thuisbatterij, het compacte formaat en dat het product uit Nederland komt. Voor de échte duurzame denker is dat natuurlijk een pré. Bovendien gebruikt de batterij ijzerfosfaat en niet zoals de meeste thuisbatterijen lithium als techniek.

Wat krijg je met de Sessy?

De totale kosten zijn 2750 euro. Hiervoor krijg je een slimme thuisbatterij met een vermogen van 2 KW, een laadcycli van 6000 en een opslagcapaciteit van 5 kWh. De technische levensduur is 10 jaar en je verdient volgens Charged de batterij in zo’n 7 jaar terug. Installatie is (tijdelijk) bij de prijs inbegrepen als je hem nu besteld. Met een afmeting van 40 bij 50 centimeter en gewicht van 38,5 kg is de Sessy zeker één van de meest compacte slimme thuisbatterijen op de markt.

Is de Sessy echt een baanbrekende thuisbatterij? Het is in ieder geval goed dat meer Nederlandse producenten zich richten op de markt voor thuisbatterijen.

Alle thuisbatterijen op een rij!

Bron: Charged

2 reacties op “Nederlandse slimme thuisbatterij komt eraan”

  1. Marius Toonen

    Begin eerst eens grote zonneparken te ontmoedigen weg met die 15 jaar subsidie. Waarom? Op één plek veel stroom opwekken vraagt een van de infrastructuur. Door particulieren kleinschalige zonnepanelen vraagt veel minder van infra.
    Een gelijk speelveld creëren particulieren ook 15 jaar subsidie.
    Onze sde gaat vooral naar windmolens, hiervanwordt waterstof gemaakt, dit wordt ingezet om Bijv Tatasteel te vergroenen. Waarom blijven wij als particulier de miljardenwinsten van bedrijven subsidiëren door sde uit onze portemenee voor bedrijven in te zetten?
    Tatasteel weg, giga gasreductie, co2 besparing, juiste plek omwoningen te bouwen. Draagt bijbaan veel doelstellingen van onze regering.Technisch personeel vrijspelen om onze verduurzaming te instaleren.
    Mes snijdt aan alle kanten.

    Opslag met batterijen: zet deze bij windmolenparken, 365 dagen benutbaar, snachts opslaan overdag teruglevering, grootschalig en daarmee goedkoper, vraagt beperkte installatiecapaciteit tov miljoenen huizen met kleine opslag installeren.
    Kunnen we installatiecapaciteit voor andere verduurzaming van woningen inzetten.

  2. Jos

    Dit is leuk om met de zomerse zonne-energie van overdag ‘s avonds je auto voor 5% op te laden. Met 500 van deze accu’s kun je een nuttig systeem bouwen om het overschot van de zomer op te slaan voor de winter. Echter dat is natuurlijk niet realistisch. Het wordt tijd dat men aan een seizoensopslagsysteem van 1000 tot 5000kWh om “groen” de winter door te komen. Mijns inziens is dat mogelijk, maar dan wel met waterstof als opslagmedium. Een rendement van 50% is al perfect, want alles is beter dan over een paar jaar op zomerse dagen afschakelen omdat men de energie niet meer kwijt kan.

Geef een reactie