Flexreizen houdt in dat je vaker de fiets pakt, een auto deelt, gebruik maakt van het openbaar vervoer of bijvoorbeeld flexibel werkt. Uit onlangs gepubliceerd onderzoek, uitgevoerd door Stichting Natuur & Milieu, is gebleken dat 51% van de Nederlanders positief staat tegenover flexreizen. Een kwart van de Neder-landers geeft aan dat zij de auto wel vaker willen laten staan. Aanleiding van dit onderzoek is de Hopper-campagne, deze campagne is bedoeld om Nederlanders slimmer te laten reizen.

      209x gezien   0 reacties

Slim op reis

Een Hopper is een slimme reiziger. Dit type reiziger denkt verder dan zijn eigen auto en de trein. Hoppers maken gebruik van een deelauto, de fiets of een taxi. Een Hopper doet mee aan het nieuwe werken: plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Dat kan zijn thuis, onderweg of op kantoor. De campagne laat zien dat slim reizen gewoon en gemakkelijk is.

NIEUWSARTIKEL FOTO IKBENHOPPER

 Foto: IkbenHopper.nl

De campagne

Uit onderzoek blijkt dat mensen positief staan tegenover flexibel reizen en dat mensen best minder auto willen rijden. Wel vinden veel mensen het lastig om alternatieve reisvormen te bedenken. De Hopper-campagne wil in deze behoefte gaan voorzien. Ook wil de campagne bijdragen aan minder belasting van het milieu en minder files.

Hop mee!

Op de website www.ikbenhopper.nl is te zien hoe u zo slim mogelijk vanuit uw huis of werkplek kunt reizen. Dit doet u door uw huidige locatie in te vullen op de website. U krijgt hierdoor direct een overzicht met alle Hopper-mogelijkheden in uw omgeving. Zo ziet u van welke deelauto’s, flexwerkplekken, (OV-) fietsverhuur en –stallingen, OV-haltes en stations, P&R-locaties en oplaadpunten u als Hopper gebruikt kunt maken.

Lees ook: Een buurt vol zonnepanelen

Lees meer