Buurkracht

Arjan van Harten werkt samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., dat buurten bij elkaar brengt om samen met energiebesparingsacties aan de slag te gaan. Arjan en een paar buren trekken hierbij de kar. Dit doen zij met behulp van folders, posters en persberichten, om zo het initiatief bekend te maken en een buurtbijeenkomst te organiseren.

Het hele huis op zonne-energie

Sinds eind juni liggen er 16 zonnepanelen op het dak van Arjan van Harten. “Je hebt de afgelopen dagen 100% minder energie verbruikt dan het gemiddelde in je buurt”, luidt de melding die hij sindsdien regelmatig over zijn verbruiksgegevens krijgt. De zonnepanelen leveren meer dan genoeg elektriciteit om het hele huis te laten draaien. Dit inspireert buurtbewoners om ook panelen op hun dak te plaatsen.

Buurt in beweging

Een positieve ontwikkeling, vindt Van Harten. “We moeten goed voor de aarde zorgen, haar netjes achterlaten. Binnen, maar ook buiten mijn buurtje, zie ik dat nu echt iets op gang komt. Sommige buurtgenoten maken gebruik van het aanbod dat via Buurkracht is gedaan, anderen regelen hun zonnepanelen zelf. Dat vind ik mooi. Het gaat erom dat mensen iets doen, niet onder welke vlag. Over twee jaar heeft misschien niet heel Smilde zonnepanelen, maar ik denk dat bewoners dan wel bewuster met energie omgaan.”

Moedig uw buurt ook aan

Zou u het ook toejuichen als meer mensen in uw buurt zonnepanelen op hun dak lieten leggen? Of samen met u andere besparingsmaatregelen zouden nemen? Deel uw ervaringen op het forum. Voor meer informatie over Buurkracht kijkt u op buurkracht.nl

Geef een reactie