Niet iedereen is even overtuigd van elektrisch rijden, maar dat geldt zeker niet voor Renske Cox en Maarten van Pel. Na 8 maanden bereikten zij op 11 juli dan eindelijk Kaapstad met hun elektrische auto. Met de duurzame expeditie onder de titel 4x4electric bewijzen Renske en Maarten dat de mogelijkheden van elektrisch rijden oneindig zijn.

Op weg naar Kaapstad

Op 4 november 2022 was het zover en ging na maandenlange voorbereiding de duurzame expeditie 4x4electric dan eindelijk van start. Met een elektrische Skoda Enyag iV80 en 60m2 aan zonnepanelen gingen ze op pad. Doelbestemming: Kaapstad. Ze legden samen meer dan 24.000 km af door maar liefst 23 landen. Talloze verhalen leidde het stel langs het Atlasgebergte in Marokko, de woestijn in Mauritanië, de jungle van Congo en uiteindelijk dus Kaapstad.

4x4electric energievolle expeditie

Het bereiken van Kaapstad met de elektrische auto is een ware mijlpaal. Niet eerder werd een dergelijke afstand op deze manier afgelegd. Renske vertelt verheugd te zijn dat ze Kaapstad eindelijk bereikt hebben. De expeditie was er tot nu toe eentje van veerkracht, waarbij niet alleen het laadsysteem en de elektrische auto werden getest, maar ook Renske en Maarten zelf tot het uiterste moesten gaan. Gelukkig kreeg het stel veel energie van de enthousiaste lokale bevolking en heeft Afrika voldoende zon om de elektrisch auto te voorzien van energie.

Grote afstanden op eigen zonne energie

Met hun elektrische Skoda en mobiele zonnepanelen zijn Renske en Maarten volledig zelfvoorzienend. En dat is nodig ook, want Afrika heeft lang niet overal een elektriciteitsvoorziening en is dat er wel, dan is stroomuitval eerder regelmaat dan een uitzondering. Door hun innovatie DC-DC lader legden zij vele kilometers af zonder opladen via het elektriciteitsnet. Er werd zelfs een afstand van 5.550 kilometer afgelegd van Dakla, Marokko tot aan de kust van Ghana met alleen hun eigen opgewekte zonne energie. Maar liefst 54% van de reis werd voltooid op energie van hun eigen zonnepanelen. Een uitzonderelijke prestatie.

4x4electric zet hun reis voort vanuit Kaapstad, via de oostkust van Afrika, naar hun eindbestemming thuis in Nederland. Onderweg blijven Renske en Maarten de boodschap van duurzaam reizen, evenals die van andere duurzame initiatieven op hun route verder verspreiden. De reis is te volgen via hun sociale kanalen:

Youtube

Instagram

Twitter

Linkedin

Meer over elektrische auto's

4x4electric in cijfers

Bron: 4x4electric

  • Jouw feedback
  • 2   0

2 reacties op “4x4electric bereikt Kaapstad met hun elektrische auto”

  1. Mia

    Wow! Wat een gave prestatie. Wanneer gaan jullie weer terug? Of blijven jullie een tijdje?

Geef een reactie