5 reacties op “Zonnepan: een innovatief zonnepaneel”

  1. Frans van Woerkom

    Hans, leuk verzonnen, maar het verlies bij zo’n inductieve koppeling is groot, wat bij tandenborstels niet zo interessant is, maar je blijft met iets zitten wat ergens in moet passen. In de bouw is een stuk draad met steker van een paar centimeter langer dan strikt noodzakelijk vele malen goedkoper dan een raster van spoeltjes en gelijkrichters die op de millimeter nauwkeurig op de panlatten gemonteerd moeten worden.
    Overigens zie ik voor deze pannen gezien de prijs per Wp per vierkante meter alleen emplooi bij monumenten waar geen panelen op mogen. Maar daar mogen meestal ook geen moderne pannen als de Nelskamp F10 op.

  2. Frits Visser

    De prijs is flink, maar bij nieuwbouw spaar je natuurlijk wel pannen uit!
    Ik zou van Enexis wel een rekenvoorbeeldje daarvan willen zien: Wat is de netto verschilprijs met gewone pannen, en wat is dan de terugverdientijd?
    Hans: Inductie werkt volgens mij alleen met wisselstroom. Dan zou je bij iedere pan een omvormertje moeten hebben….

  3. Hans Geffen

    Waarom is een aansluiting met inductie niet te maken? (zoals bijv. lader elektrische tandenborstel)
    scheelt arbeidstijd met de bedrading tijdens het leggen en geeft geen verzwakking in de dakpan.

  4. Pacito

    Wat een prijs. Ik betaalde € 5500 voor 26 m^ met 4250 piekwatt. Dat duurt al 6 jaar voordat ik het eruit heb. Bij 6 m^ duurt dat dus 4,5 maal zolang, dat is dus 30 jaar. Of de prijs zou op ca 1250 moeten liggen. Met deze prijzen is het dus duurder dan via een leverancier, want reken maar dat die omvormer het geen 30 jaar volhoudt.

  5. Hans de Bruin

    Ziet er mooi uit, dat is zeker. Maar wat een prijzen! Hoeveel jaar moet je er wel niet over doen om zo’n bedrag terug te verdienen!
    Nee, wij blijven lekker bij onze zonnepanelen, die gigantische hoeveelheden KW’s binnenhalen.

Geef een reactie