Alles draait om Connect

Volgens oprichter en eigenaar Paul van der Klooster zorgt Connect voor een revolutie op het gebied van stroomdelen en helpt het apparaatje ook tegen overbelasting. De Connect sluit je eenvoudig en direct aan op de slimme meter. ‘’Stel je voor dat we straks honderdduizend klanten hebben, allemaal leveranciers aan het stroomnet. De Connect verbindt ze allemaal met elkaar en houdt bij waar, wanneer en hoeveel stroom ergens heen gaat. Zodra we zien dat er ergens een overschot ontstaat dan stuur je dit naar een woning waar ze dat net te kort komen.‘’

Zelfvoorzienend van eigen stroom

Door de Connect zorg je dat de stroom zoveel mogelijk binnen dat netwerk blijft en niet opgaat naar het grotere stroom netwerk. Dan hoeven de netbeheerders niet op zoveel plekken te verzwaren en scheelt dat kostbare investeringen en tijd. Nu lopen de klanten die zonnepanelen op hun daken willen leggen tegen het grens van het stroomnet aan. Van der Klooster voorspelt dat dit straks voorbij is. De Connect kan ervoor zorgen dat je je eigen stroom behoud en daardoor is het niet meer nodig dat kolencentrales ’s avonds lopen te stampen. De Connect regelt het namelijk niet alleen bij jou maar bij alle klanten, per buurt of wijk volgens Zonneplan.

Netbeheerders zoeken oplossingen

Overbelasting van het stroomnetwerk levert op veel plaatsen in het land problemen op. Heel veel kostbare duurzame energie gaat hierdoor verloren. Naast het uitbreiden van het elektriciteitsnet en het toepassen van congestie zijn netbeheerders naarstig op zoek naar andere oplossingen die op korte én lange termijn het elektriciteitsnet ontlasten. Energieopslag in thuisaccu's en de elektrische auto zijn daar voorbeelden van, maar innovatieve ideeën als de Connect kunnen daar dus ook een onderdeel van zijn. Volgens Zonneplan gaat dat zeker gebeuren.

Meer informatie over de Connect

Bron: Zonneplan

Geef een reactie