Vanaf volgend jaar kunnen sportverenigingen subsidie aanvragen bij de overheid voor het verduurzamen van hun sportcomplex. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil zonnepanelen, LED-verlichting en het aanbrengen van isolatie stimuleren. Verenigingen kunnen tot 30% en stichtingen tot 15% van de kosten hiervoor vergoed krijgen. Penningmeesters kunnen hun aanvraag alvast gaan voorbereiden.

      125x gezien   0 reacties

Subsidiepot gevuld met 6 miljoen

Een sportvereniging kan maximaal € 125.000,- subsidie krijgen. In totaal zit er in de subsidiepot 6 miljoen euro. Vanaf 4 januari 2016 kunnen verenigingen een aanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Clubkracht van Eneco

Als een sportvereniging te weinig tijd heeft om zich te verdiepen in duurzame oplossingen en het aanvragen van subsidie, kan de voorzitter hulp inroepen. Ook als een vereniging de aanvraag te ingewikkeld vindt, is dat het geval. Verschillende energie-

Subsidieregeling voor sportverenigingen
 Foto: Zonnepanelen op het dak van een sportclub

leveranciers en duurzame stichtingen bieden hulp aan. Zo regelt Eneco de hele aanvraag van de subsidie én de uitvoering van de duurzame maatregelen. Eneco voert dit uit onder de naam: Clubkracht.

Crowdfunding via Greencrowd

Ook Greencrowd ontzorgt de subsidieaanvrager. Een sportvereniging kan crowdfunding onder haar leden inzetten voor het meefinancieren van de duurzame maatregelen. Fijn voor de clubkas! Greencrowd verzorgt de complete crowdfunding.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Eneco, Greencrowd