Bedrijven en organisaties gaan basisscholen gratis zonnepanelen aanbieden. Hiermee is een bedrag van € 6,5 mln gemoeid. Zo’n 250 scholen komen in aanmerking voor het aanbod. Het project KiesZon op School is een initiatief van ASN Bank, Stichting DOEN, IVN, Greenchoice, netbeheerder Enexis en KiesZon.

Over het algemeen willen scholen wel investeren in zonnepanelen om de energiekosten te drukken, maar zijn de kosten te hoog. In deze constructie krijgen de scholen de zonnepanelen gratis en betalen zijn 14,5 eurocent per kilowattuur. Voor grotere scholen met meer dan 15 klaslokalen valt de prijs iets hoger uit. De organisatorische en juridische afhandeling neemt de projectgroep voor zijn rekening.

Het samenwerkingsverband heeft 250 scholen op het oog die voor de actie in aanmerking komen. Scholen kunnen zelf de energierekening nog verlagen door de sponsorlopen of inzamelingsacties te organiseren.

Bij KiesZon op School hoort ook een lespakket waarin de leerlingen vertrouwd worden gemaakt met zonne-energie. “Het is belangrijk dat kinderen meekrijgen waar energie vandaan komt en hoe iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld”, zegt Hans Mart Groen, directeur van Greenchoice. “Daken van scholen zijn daarvoor perfect.”

Zie ook deze video over de werkwijze van KiesZon

Bron: Kieszon

Geef een reactie