2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #40810
  jacqueline
  Deelnemer
   @jacqueline

   Op 1 mei 2013 zijn bij ons 11 panelen geplaatst van het merk SIG Solar met daarbij een omvormer van Omnik (3.0 TL). De panelen liggen in de richting het westen met een hellingshoek van 30 graden. De bruto productie van de panelen is 2.750 Wp. Door de ligging zal de netto jaaropbrengst rond de 1.900 kWh moeten komen te liggen.

   Op 1 mei ben ik begonnen om mijn meterstanden van mijn slimme meter via mijn leverancier Grenchoice dagelijks binnen te halen (piek/dal afname, piek/dal teruglevering en de gasstand).

   Om goed inzicht te krijgen wat mijn eigen afname is, neem ik ook dagelijks het verbruik van het bruto telwerk van mijn Omnik op (via de pc of smartphone). Als ik van dit verbruik verminder met de teruglevering, dan houd ik mijn eigen afname over.

   Al deze verbuiken verwerk ik in een energiemonitoringssyteem. Hierin zitten allerlei klimaatgegens waarmee je een bewaakverbuik kan bepalen (globale straling voor mijn panelen). Dit bewaakverbruik wordt bepaald door mijn netto jaaropbrengst van 1.900 kWh en de gemiddelde globale straling (laatste 25 jaar) van meetstation Gilze-Rijen. De werkelijke straling bij mijn woning weet ik niet, maar dit werkt redelijk.
   Hiermee kan ik zien of mijn panelen een goede opbrengst hebben.

   Ik heb ter verduidelijking wat plaatjes toegevoegd.

   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
   #40815
   jacqueline
   Deelnemer
    @jacqueline

    Nog de laatste 2 plaatjes;

    Bijlagen:
    Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.