Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jan Siderius 2 maanden, 4 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #89069

  Frank van Son
  Bijdrager

  Ik heb een systeem met 12 LG zonnepanelen die gekoppeld zijn met 12 Enphase IQ7 micro-omvormers. Systeem heeft 3840 Wp opbrengst, en werkt tot op heden prima (is een maand geleden geinstalleerd). Via de Enphase Envoy S Gateway worden de opbrengsten naar Enphase servers verstuurd en worden updates via internet naar de micro-omvormers gestuurd. Ik zag hier deze omvormer nog niet in de lijst staan, dus daarom toegevoegd.

  #89711

  Martien Bosch
  Bijdrager

  Dit zijn perfecte omvormers en beter als de omvormer die van gelijkstroom wisselspanning maken. het kost iets meer maar je bent wel op een save manier bezig.

  #89983

  Jan Siderius
  Bijdrager

  Hier ook Enphase. Het bevalt prima. Een paar jaar geleden begonnen met 5 panelen, en nu zit ik op 27 panelen. De keus voor Enphase heb ik gemaakt, omdat elk paneel nu zijn eigen omvormer heeft. Ik heb nu minder produktieverlies door schaduw. Het systeem is ook zeer eenvoudig uit te breiden. Ook de monitoring software Enlighten werkt prima. Je kan met de software de produktie per paneel zien, je krijgt een e-mail als er problemen zijn met het systeem. Kortom voor mij geen ander systeem.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.