installeren warmtepomp

Voor u begint: inlezen

Zorg ervoor dat u eerst alle informatie over de warmtepomp heeft doorgenomen. Daarna kunt u gebruik maken van ons stappenplan.

Een warmtepomp verwarmt de woning elektrisch. Met een warmtepomp kan de gasaansluiting (deels) vervangen worden. Een warmtepomp in combinatie met voldoende zonnepanelen kan een woning energieneutraal maken (Nul-op-de-meter)

Stappenplan voor het installeren van een warmtepomp

Een warmtepomp installeren in 7 stappen!

Er zijn drie soorten warmtepompen: Een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp. Maak een keuze welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Warmtepompvergelijker.nl is een onafhankelijk platform, waar het mogelijk is om warmtepompen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

Een warmtepomp installeren is maatwerk en vergt specialistische kennis. U kunt daarom het beste de warmtepomp door een erkend installateur laten plaatsen.

Installateurs van warmtepompen

Zoek een installateur van warmtepompen bij u in de buurt.

U kunt bij uw netbeheerder de aansluitwaarde controleren van uw aansluiting. Deze informatie heeft u nodig om te kunnen bepalen of er een aanpassing uitgevoerd moet worden.

Voor een bodem-warmtepomp heeft u een vergunning nodig en is er een meldingsplicht in het Landelijke Grondwater Register. Voor de overige warmtepompen is dit niet noodzakelijk.

Vraag de ISDE subsidie aan bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Informeer ook bij uw gemeente over eventueel andere subsidiemogelijkheden.

Als uw aansluiting niet voldoende capaciteit heeft, vraag dan een verzwaring van de aansluiting aan bij uw netbeheerder.

Gefeliciteerd! U bent de trotse bezitter van een warmtepomp.

  • Nuttige pagina?
  • 79   19
Deel deze pagina..