4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #130865
  T. Fleuren
  Bijdrager

  Kernenergie is absoluut niet duurzaam, We zadelen ons nageslacht op met de afval. Het werk in de mijnen is zeer schadelijk voor de gezondheid van de mensen. Bovendien kan het voor verkeerde doeleinden gebruikt worden zoals voor het maken van bommen. Wanneer gaan we eindelijk voor vrije energie?

  #130904
  Mia
  Bijdrager

  @truusF52, dat is ook mijn idee bij kernenergie. Allemaal leuk en aardig dat het CO2 vrije energie is, maar dat radioactieve afval wat we ergens moeten gaan bewaren is ook een onzeker element. Wie weet wat daar allemaal nog achter weg komt voor onze kinderen.

  Wat bedoel je met “vrije energie”??

  #130909
  T. Fleuren
  Bijdrager

  Vrije energie is ontwikkeld door Nikola Tesla. Al zijn gegevens zijn vernietigd, want er kan geen geld aan verdiend worden.

  #132680
  Reinder Groote
  Bijdrager

  Kernenergie is alleen CO2 neutraal als het in Nederland aan de boom groeit op het terrein van een al bestaande kerncentrale en als er nadien geen kernafval is.
  Nee, zo is het niet. Kernafval komt uit uraniummijnen met enorme graafmachines en enorme vrachtwagens… niet bepaald CO2 neutraal.
  In een heel groot gebied is de natuur verdwenen en onbewoonbaar.
  Die mijnen zijn er gelukkig niet in Nederland, maar b.v. in Kazachstan, Australië en Canada.
  CO2 neutraal naar Nederland halen met een zeilschip?
  Dan CO2 neutraal een centrale bouwen?
  Er worden miljarden uitgegeven aan het zoeken naar een oplossing voor het kernafval, dat eeuwenlang moet worden opgeslagen.
  Eeuwenlange opslag CO2 neutraal? Hebben de komende tientallen generaties geld voor die veilige opslag?
  De prijs van elke kWh is enorm als we eerlijk alle kosten doorberekenen en niet afschuiven op komende generaties.
  Kernenergie maakt ons erg afhankelijk van andere landen, zoals Kazachstan.
  Winbaar, bruikbaar uranium raakt op en dan zitten we met al die nutteloze centrales en komende generaties die niet eens meer weten wat kernenergie is moeten voor de veilige opslag van ons kernafval zorgen.
  Stop met die miljarden voor het zoeken naar een veilige oplossing en stop het in de ontwikkeling van waterstof, aardwarmte, zonne-energie en andere duurzame energie. Er zijn legio alternatieven.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.