Investeren in een warmtepomp is sinds 1 januari een stuk aantrekkelijker geworden door de investeringssubsidie ISDE. Huizen opwarmen en koelen met aardwarmte is en blijft ingewikkeld, maar de vraag naar warmtepompen groeit hard.
Stevige opmars warmtepomp
ZEP 9210x gezien 0 reacties
Veel vraag naar subsidie
Al 523 keer is er een beroep gedaan op de nieuwe subsidiepot (ISDE) van 70 miljoen. Installateurs en leveranciers hebben het zo druk dat ze extra personeel hebben moeten aannemen om aan de vraag te voldoen. Op een warmtepomp krijgt een subsidievrager maximaal enkele duizenden euro's subsidie. Dat is in sommige gevallen 40 procent van de aankoopprijs.
Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp maakt gebruik van aardwarmte (geothermie) om energie op te wekken. Daarmee verwarmt of koelt u uw woning. De pomp verbruikt de nodige elektriciteit maar het grote voordeel is: u hebt geen gas meer nodig. Een warmtepompinstallatie is voornamelijk interessant bij nieuwbouw of grondige renovatie van een bestaande woning. De installatie van een pomp is ingewikkeld en daar hangt een prijskaartje aan.
Ontwikkeling warmtepomp
Nu de investeringssubsidie de prijs van een warmtepomp fors naar beneden haalt, zijn meerdere leveranciers bezig met de ontwikkeling van een eigen warmtepomp. Ook hebben onder
andere energieleveranciers Greenchoice en Eneco een warmtepomp in hun assortiment opgenomen. De verwachting is dat steeds meer energieleveranciers dit voorbeeld gaan volgen.
Gasloos wonen populairder
Woningstichtingen zetten bij nieuwbouwprojecten steeds vaker standaard in op ‘nul-op-de-meter’, ‘gasloos’ en ‘all-electric’. Die aanpak bevordert de verkoop van warmtepompen. Vraagt u zich af wat uw mogelijkheden zijn? Gebruik ons stappenplan om u te oriënteren.
Bron: NOS, Greenchoice, Eneco
Laatste reacties