350 duizend kilo Co2 bespaard

Initiatiefnemer Enexis Groep is verheugd met het succes en het landelijke draagvlak dat de Autoloze Dinsdag nu heeft. Via sociale media werden ruim 300.000 mensen bereikt en in totaal werd er 350 kiloton aan Co2 bespaard.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven en organisaties zijn zeer divers. Zo deden Capgemini Nederland, innogy, gemeente Groningen en Brabant Water mee, maar ook bedrijven als Canon, Asito, de Wagenparkbeheerders en het Hoornbeeck College besloten om hun medewerkers te stimuleren zo duurzaam mogelijk te reizen. Dat medewerkers deze dag ook daadwerkelijk duurzaam reisden bleek wel uit de vele lege parkeergarages.

Volgende Autoloze Dinsdag op 2 oktober

Tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. De volgende Landelijke Autoloze Dinsdag vindt plaats op 2 oktober 2018. Ook meedoen? Inschrijven kan via www.autolozedinsdag.nl.

Bron: Enexis Groep

Duurzame onderwerpen

Eén reactie op “Eerste landelijke Autoloze Dinsdag succesvol”

  1. jldbnl

    Wat een onzin.
    Ik ga al meer dan 25 jaar opfiets naar m’n werk, alleen als het regent neem ik de auto.
    Maak het mogelijk dat mensen dicht bij hun werk kunnen gaan wonen, dan gaan ze ook op een duurzame manier naar hun werk.

Geef een reactie