7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #139585
  Arnold
  Sleutelbeheerder
   @astadjer

   Vertrekkend minister Stef Blok kondigde vlak voor zijn vertrek aan dat de gaskraan in Groningen dit jaar verder opengaat. Niet om de tekorten in Nederland aan te vullen, maar doordat het contractuele verplichtingen heeft met Duitsland. Dit leverde meteen vele protesten op, vooral in Groningen. Wat vind jij? Moet de gaskraan inderdaad verder open, of wordt het tijd dat deze definitief dicht gaat?

   Hoe ziet onze energierekening er in 2022 uit?

   #135363
   Adeo
   Deelnemer
    @bosch

    Ja Arnold, wij als gewone burger kunnen wel wat vinden maar dat zet voorlopig geen zoden aan de dijk, het is tenslotte Den Haag die bepaald
    En daar hebben ze de slogan ” samen met elkaar en samen voor elkaar “, maar dat zal nog wel even duren voordat dat zijn vruchten afwerpt.
    Ik vind wel dat als Duitsland van ons gas wil hebben, moeten ze daar ook dezelfde prijs betalen als wij hier en geen subsidie, dan kunnen ze meteen ervaren hoe wij hier noodgedwongen de thermostaat lager moeten zetten omdat het bijna onbetaalbaar is geworden.

    #135677
    Hans Peter
    Deelnemer
     @whpmetselaar

     Als het beleid van de regering rond reeële vergoedingen voor de Groningers blijft zo als het is moet de kraan dicht.

     We weten echter één ding zeker: ook als de kraan dicht gaat zullen de Groningers (en ook Drenten) nog jaren last houden van aardbevingen. En de schade daarvan zal zeker niet meer vergoed worden, want er is dan geen geld meer. Althans dat is het sentiment.
     Mijn voorstel: haal die 450 miljard kuub er uit, compenseer met de opbrengst uitsluitend en alleen de Groningers en Drenten volledig en ruimhartig, en wel direct.
     Iedereen weet dan precies waar men aan toe is, potentiële schades kunnen proactief worden voorkomen en het vertrouwen in de overheid kan worden hersteld.

     Hierbij moet men zich ook realiseren dat Nederland niet of nauwelijks “natuurlijke hulpbronnen” heeft en dat er met die hulpbronnen veel zuiniger moet omgaan, dus niet achteloos verkwanselen naar het buitenland.

     #141236
     Mia
     Deelnemer
      @mortyr

      Dit is een enorme discussie natuurlijk, vooral omdat de gasprijzen zo hoog zijn. Maar ik als Groningse ben natuurlijk geen voorstander van het openen van de Groningse gasvelden. Het is hoog tijd om de Groningers flink te compenseren en de gasvelden te sluiten. Alternatieven hadden allang geïmplementeerd moeten worden. De rest van Nederland? Tja, die zien Groningen nog steeds als het hoge noorden.

      #144910
      Arnold
      Sleutelbeheerder
       @astadjer

       De gasputten in de Groningen gaan definitief dicht!

       Gaswinning Groningen stopt definitief

       #145876
       Arnold
       Sleutelbeheerder
        @astadjer

        Na veel gedoe lijkt de stikstoffabriek in Zuidbroek eindelijk open te gaan. Een belangrijke mijlpijl om de Groningse aardgasvelden te kunnen sluiten.

        Stikstoffabriek in Zuidbroek gaat open volgens planning

        #146352
        Arnold
        Sleutelbeheerder
         @astadjer

         Is het wel slim om na 60 jaar te stoppen met Gronings gas?

         Na 60 jaar geen Gronings gas meer

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.