Toch een nieuwe regeling/

Nadat medio 2016 de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering stopgezet was, is er lang gediscussieerd over het voortzetten van een eventuele nieuwe regeling voor mensen die schade aan hun woning hebben, als gevolg van de aardbevingen in Groningen. De NCG heeft de nieuwe regeling inmiddels gestart. Aanvragen kan vanaf 3 april.

In aanmerking komen voor subsidie/

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit namens de NCG. Aanvragen kan via de website van SNN, mits u in het bezit bent van een schaderapport van Centrum Veilig Wonen (CVW). Het schaderapport moet dan wel

nieuwe-regeling-waardevermeerdering-2017

aantonen dat er sprake is van aardbevingsschade van tenminste € 1000,-. Dit geldt voor schadegevallen vanaf 1 januari 2016. Ook woningeigenaren met een uitspraak van de rechter of Arbiter Bodembeweging komen in aanmerking.

Schadevergoeding/

Als de aanvraag wordt goedgekeurd dan kunt u een maximale schadevergoeding van € 4000,- krijgen. Het totale budget van de regeling is 40 miljoen euro. De schadevergoeding kan gebruikt worden voor verduurzaming van de woning. De nieuwe regeling geldt niet voor versteviging van de woning of aankoop van een nieuwe woning. Dit was bij de oude regeling nog wel het geval.

Afgewezen schade oude regeling/

Voor huiseigenaren die zijn afgewezen bij de vorige Regeling Waardevermeerdering, omdat het rapport of schadebedrag niet tijdig verwerkt kon worden, kunnen opnieuw een aanvraag indienen. Woningeigenaren die al een schadevergoeding hebben ontvangen komen niet meer in aanmerking.

Versteviging van woningen/

De Nationaal Coördinator Groningen werkt aan een aparte subsidieregeling voor het verstevigen van woningen in Groningen. Met deze regeling moeten woningen niet alleen verstevigd worden, maar ook gelijk energiezuinig worden gemaakt.

Subsidieaanvraag in beeld/

Bron: Nationaal Coördinator Groningen, Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Lees meer over:

Geef een reactie