1 miljoen duurzame gasmeters

Leverancier Itron levert tot en met 2020 in totaal ruim één miljoen van deze duurzame gasmeters. Op het ontbreken van de verflaag na, zijn de gasmeters identiek aan de gasmeters die Enexis eerder leverde. De nieuwe meter voldoet dus aan alle eisen die Enexis aan haar gasmeters stelt.

Kleurloos maar wel slim

Enexis is al begonnen met het aanbieden van de eerste duurzame gasmeters aan klanten aan. Het gaat om klanten die slimme meters krijgen als onderdeel van de ‘Grootschalige Aanbieding slimme meters’. Net als alle andere netbeheerders moet Enexis al haar klanten een slimme meter aanbieden voor uiterlijk eind 2020. Daarbij neemt de netbeheerder Enexis haar verantwoordelijkheid om verantwoord te ondernemen. Duurzaamheid is één van de strategische pijlers bij Enexis.

Nieuwe generatie slimme meters

Enexis is trots dat Itron deze duurzame oplossing mogelijk maakt. Itron is namelijk ook één van de leveranciers van de nieuwe generatie energiemeters, de zogenaamde ESMR 5.0. Eind 2016 start Enexis met het aanbieden van deze nieuwe

Silver-Meter

generatie slimme meters, die gebruik maken van Long Term Evolution-communicatietechnologie (4G). Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd ruim 1 miljard apparaten met deze techniek verkocht. Naar verwachting wordt dat aantal dit jaar ruim overschreden. Met de overstap op LTE kiest Enexis bewust voor een toekomstbestendige technologie.

Maatschappelijke taak netbeheerder

Rutger van de Leeuw, directeur Klant en Markt bij Enexis is blij met deze keuze. ‘Klanten kunnen niet kiezen wie hun netbeheerder is. Daarom zien wij het als onze maatschappelijke taak duurzame keuzes te maken. Onze medewerkers denken daar altijd goed over na. En dus is het goed om te zien dat het idee van een Silver Meter nu ook daadwerkelijk gerealiseerd is’, aldus Van de Leeuw.

Bron: Enexis

Lees ook: 

Welke meter heeft u?

Heeft u een slimme meter? 

Discussieer mee!

Geef een reactie