4000 euro subsidie op aankoop elektrische auto

| 3 februari 2020 – ZEP Nieuws |

Vanaf 1 juli krijgen kopers van een nieuwe elektrische auto maar liefst 4000 euro subsidie op hun duurzame aankoop. Dit meldt RTL Nieuws op haar website. Minister Stientje van Veldhoven heeft hierover afspraken gemaakt met de auto- en milieubranche.

Subsidie op aankoop elektrische auto

Een aanschafsubsidie voor de elektrische auto hing al langer in de lijn der verwachting. Eigenlijk zou de subsidie al begin dit jaar ingaan, maar deze was nog niet uitgewerkt en afgestemd met de autobranche. Het is de bedoeling dat de subsidie nu alsnog vanaf 1 juli beschikbaar komt. De subsidie moet ervoor zorgen dat het overstappen naar elektrisch rijden voor iedereen beschikbaar wordt.

Tweedehands elektrische auto’s

De aanschafsubsidie geldt niet alleen voor nieuwe elektrische auto’s. Ook voor elektrische occasions komt een aanschafsubsidie van maximaal 2000 euro. Een voorwaarde is wel dat de elektrische auto via een autobedrijf wordt aangeschaft. Voor onderlinge particuliere verkoop geldt de subsidie niet. Ook aan de staat van de auto worden bepaalde voorwaarden gesteld. Welke deze zijn, is nog niet bekend.

Afbouw subsidie per jaar

De subsidie op nieuwe elektrische auto’s geldt tot een aanschafwaarde van maximaal 45.000 euro. De verwachting is dat veel autofabrikanten voor dit ‘betaalbare’ segment een steeds groter aanbod creëren. De subsidie wordt vanaf 2021 tot 2025 dan ook weer langzaam afgebouwd, omdat de verwachting is dat de productie van elektrische auto’s toe zal nemen.

Naast de aanschafsubsidie blijven ook bestaande fiscale voordelen beschikbaar. Zo betalen elektrische rijders geen wegenbelasting en ook geen aankoopbelasting. Voor zakelijke elektrische leaserijders geldt een lagere bijtelling.

Over enkele weken zal de minister van Milieu en Wonen de details van de regeling bekend maken. Daarna volgt nog een internetconsultatie en gaan ook de Kamerleden zich nog uitspreken over de subsidie op de aankoop van een elektrische auto.

Deel deze pagina..

Geef een reactie

Of

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *