accu elektrische auto

| 14 januari 2020 – ZEP Nieuws |

Uit een onderzoek van Geotab blijkt dat het capaciteitsverlies van de accu van elektrische auto’s niet zo hoog is als gedacht. In het slechtste geval verliest de accu 4,5 procent per jaar. Geotab is een specialist op het gebied van voertuigvolgsystemen en wagenparkbeheer.

Verlies accu elektrische auto gemiddeld 2,3 procent

Het Canadese telematicabedrijf deed onderzoek onder 6300 elektrische voertuigen. Hieruit blijkt dat het capaciteitsverlies van de accu van een elektrische auto veel lager is dan verwacht. Gemiddeld verliest een de lithiumbatterij maar 2,3 procent per jaar. De nieuwste generatie elektrische auto’s presteert zelfs nog veel beter met een capaciteitsverlies van minder dan 1 procent.

Warm weer veel slechter voor accu

De accu van elektrische auto’s presteert vooral minder als deze vaak wordt opgeladen langs de snelweg, bij zogenoemde snellaadstations. Ook heeft de accu meer last van hitte dan van kou. Geotab constateerde verrassend genoeg dat lithiumcellen sneller verouderen in warme streken dan bij een koud of gematigd klimaat. Grote verschillen tussen automerken werden niet opgemerkt.

Wel loopt de capaciteit van accu’s van Nissan sneller terug dan van de immens populaire Tesla. Geotab publiceerde een tool waar per automerk kan worden nagekeken wat de degradatie van de accu is.

Gemiddelde degradatie accu elektrische auto

accu elektrische auto

Bron: Geotab

Deel deze pagina..

Geef een reactie

Of

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *