Plug-in hybride auto’s weer terug?

Sinds 2017 werd de plug-in steeds minder populair. Dit kwam vooral, omdat de fiscale voordelen werd afgeschaft. Veel plug-in rijders stapten vervolgens over naar een volledig elektrische auto, waarvoor de fiscale voordelen nog wel gelden. Nu de bijtelling van de volledig elektrische auto minder gunstig is, deze ging van 4% naar 8%, lijkt de plug-in opeens weer helemaal terug.

20% (volledig) elektrisch

Maar liefst 14% van de nieuwe auto’s die in januari en februari werden verkocht waren plug-in hybride auto’s. Dit komt neer op zo’n 10.000 stuks. Vorig jaren waren dit er nog maar 4.800. De verkoop van volledig elektrische auto’s lag met 6,4% op hetzelfde niveau als vorig jaar. In de eerste 2 maanden kwamen er zo’n 4.700 bij. De benzineauto blijft de grootste aandeelhouder met 75%. Diesel is goed voor 4% van de verkopen.

Aanschafsubsidie elektrische auto

De verwachting is dat de verkoop van nieuwe elektrische auto’s ná 1 juli weer zal stijgen. Vanaf dat moment kunnen elektrische rijders namelijk aanspraak maken op een aanschafsubsidie van 4000 euro. Op dit moment rijden er zo’n 200.000 elektrische auto’s op de weg, waarvan 107.000volledig elektrisch zijn.

Meer over elektrische auto's

alle hybride autos

Bron: Bovag

Geef een reactie