Elektriciteit halen uit de lucht

De wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld waardoor er via een natuurlijk eiwit mogelijk is om elektriciteit op te wekken op basis van vocht uit de lucht. Een onuitputtelijke bron van energie is te vinden in de luchtvochtigheid. Het is daarom een enorm duurzaam energiereservoir. In tegenstelling tot zon- en windenergie is de luchtvochtigheid constant beschikbaar. Terwijl zon- en windenergie alleen onder bepaalde omstandigheden elektriciteit kunnen opwekken. Zij zijn namelijk afhankelijk van het weer en tijdstip. Is het donker of bewolkt dan wekken de zonnepanelen geen elektriciteit op en als het niet genoeg waait wordt er weinig tot niets opgewekt door windmolens.

De Air-gen

Lucht daarin tegen bevat een enorme hoeveelheid aan energie volgens Jun Yoa docent aan de Amerikaanse universiteit. Hij vergelijkt het met een wolk dat niets meer is dan een massa waterdruppels. Elke druppel bevat energie en onder de juiste omstandigheden kan de wolk een bliksemschicht produceren. Jun Yoa geeft aan dat zij een door mens gemaakte kleinschalige wolk gecreëerd hebben die voorspelbaar en continu elektriciteit produceert. Jun Yoa en Derek Lovley noemen het apparaat de Air-gen. Dit staat voor lucht aangedreven generator. Het apparaat maakt elektriciteit uit lucht. Het apparaat is zelfs te gebruiken in de woestijn en in gebouwen.

Veel belovende technologie

Eerder in 2020 voorspelden wetenschappers dat deze nieuwe technologie grote potentie heeft voor de energie-industrie. Tijdens de studie in 2020 werd echter materiaal afkomstig uit bacteriën gebruikt om energie uit vocht te winnen. Het recente onderzoek toont aan dat bijna elk materiaal zoals hout maar ook silicium geschikt is om te gebruiken om energie op te wekken.

Meer over duurzame energiebronnen

Bron: UMASS

  • Jouw feedback
  • 0   0

Geef een reactie