Uit een onderzoek van het Duitse Center of Automotive Managment blijkt dat Nederland het goed doet op het gebied van elektrische en hybride auto’s. Op Noorwegen na steeg de verkoop van elektrische auto’s in Nederland het hardst.

Geplaatst op 15 mei 2018 door in de categorie Nieuws.

nederland in wereldtop elektrische auto

      717x gezien   0 reacties

Noorwegen groeit het snelst

In het eerste kwartaal van dit jaar was 1 op de 2 verkochte auto’s in Noorwegen voorzien van een elektromotor of hybride aandrijving. Ten opzichte van vorig jaar was dit een stijging van 12,6 procent. Nederland is de nummer 2 op de lijst, maar volgt wel op gepaste afstand. 1 op de 30 in Nederland verkochte auto’s is elektrische of hybride. Het marktaandeel steeg met 1,6 procent naar totaal 3,3 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

groei verkoop elektrische auto 2018

China verkoopt meeste elektrische auto’s.

In aantallen is China verreweg de grootste verkoper van elektrische en hybride wagens. In het eerste kwartaal van 2018 werden totaal 142.445 auto’s verkocht. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 56.000. Nederland staat in absolute aantallen in de top 6. Vorig jaar werden er in het eerste kwartaal 2029 elektrische en hybride auto’s verkocht. In het eerste kwartaal van dit jaar waren dat er 4512.

verkoop elektrische auto

Bron: Center of Automative Managment

Duurzame onderwerpen