Locatie van het huis

Het Enexishuis Limburg staat midden in het ‘groene-loper-gebied’ langs de A2. Het gebouw was zo’n 100 jaar geleden nog een belangrijk schakelstation. De bestaande jaren-dertigwoning wordt nu dus omgebouwd tot een plek waar u alles kunt leren over het verduurzamen van uw eigen woning.

Doel van het huis

Het nieuwe Enexishuis is dus voor iedereen die actief aan de slag wil met verduurzamen. U wordt letterlijk meegenomen langs de weg van het energieverleden naar de toekomst van energie.

Enexis-huis-limburg

Het is dé plek om te bezoeken als u thuis wilt verduurzamen, maar niet goed weet waar u het beste kunt beginnen. Ervaar er hoeveel invloed uw manier van leven heeft op uw energierekening en doe tal van ideeën op. Wilt u het echt grondig aanpakken? Dan kun u om de tafel gaan zitten met een energiecoach.

Enexishuis in Zwolle

In 2012 werd het eerste duurzame Enexishuis geopend. Deze woning is volledig volgens het Smart Grid principe gebouwd en is dus volledig energieneutraal. Op de woning liggen onder andere zonnepanelen en een zonneboiler. In de woning zelf wordt gebruik gemaakt van slimme apparatuur en is het energieverbruik volledig afgestemd op het aanbod. Ook vangt de woning hemelwater op voor het doorspoelen van het toilet. Het Enexishuis in Zwolle is gratis te bezoeken.

Opening Enexis Huis Limburg

Het tweede Enexishuis wordt medio juni geopend en zal vanaf dat moment gratis te bezoeken zijn. Laat u ook inspireren om eenvoudig energie te sparen en kom langs.

Bron: Enexis Groep

Dossier: 

duurzaam-innovaties

Discussie: 

forum

Geef een reactie