Boek Eindeloze Energie

Het boek Eindeloze energie belicht op verschillende manieren de overgang naar duurzame energie. Zo delen toonaangevende wetenschappers en politici hun visie. En geeft Enexis aan de hand van recente feiten meer inzicht in het energieverbruik van Nederlanders.

Website Toekomstscenario’s

Op de website toekomstscenario’s kunnen Nederlanders in debat gaan over de vraag: hoe gaan we de groene energievoorziening in de toekomst organiseren? Daarvoor houdt Enexis de lezer vier scenario’s voor. Die variëren van een variant waarin Europa en het Rijk alles regelen tot een scenario waarin de burgers de regie in eigen hand nemen. De bezoekers van de site kunnen kiezen welke kant zij denken dat het opgaat.

inspiratieboek-enexis-eindeloze-energie

Dialoog

'Zie het als brandstof voor een mooie dialoog over de transformatie van onze energiemaatschappij', zegt Enexis-topman Peter Vermaat in zijn voorwoord. Volgens hem worden over energie veel beslissingen genomen in de waan van de dag. 'Langetermijndenken lijkt bijna uitgestorven. Voor de ontwikkeling van de energietransitie is dat niet altijd bevorderlijk. Investeren in duurzame energie is een kostbare aangelegenheid. Voordat je een investering doet, wil je logischerwijs zo veel mogelijkheid zekerheid dat die ook in de toekomst van toegevoegde waarde blijft.

Meer over de energietransitie

Bron: Enexis

Hoe duurzaam ziet u de toekomst? 

Discussieer mee!

Geef een reactie