Energie opwekken in huis

Volgens Van Aubel zelf is de tafel het eerste meubelstuk dat binnenshuis zonne-energie kan opwekken. Samen met een ingenieur bouwde ze een prototype van de tafel. Binnenkort gaat ze in Zuid-Korea langs bij fabrikanten van zonnecellen in de hoop dat ze een producent vindt voor haar 'oplaad-tafel'. In een eerder stadium ontwierp Van Aubel al energieopwekkend servies.

Hoe werkt het?

De Current tafel bestaat uit 8 speciale zonnecellen die energie opwekken door lichtinval. In de lichtgevoelige laag is een oranje kleurstof en een geleidende vloeistof verwerkt. Deze zetten licht om in elektriciteit. De tafel hoeft dus niet in de zon te staan. Hij laadt ook op bij daglicht en zelf als er schaduw op de tafel valt.

marjan-van-aubel-solar-tafel

Foto: Marjan van Aubel presenteert met trots haar oplaadtafel

In direct zonlicht kan 1 zonnecel binnen 8 uur een telefoon opladen. De tafel is uiteraard voorzien van USB-aansluitingen.

Sexy tafel

Van Aubel vindt dat duurzaamheid niet lelijk hoeft te zijn. De oranje kleur van het tafelblad en het streepjespatroon geven de tafel een sexy uitstraling. Ook vertelt de tafel zelf het verhaal van het opwekken van elektriciteit. Bij de tafel horen opzienbarende stoelen. Die bestaan uit zaagsel en biologische hars.

Winnaar Radicale vernieuwer van 2015

Van Aubel kreeg in de aanloop naar de Nacht van de Radicale Vernieuwers te horen dat haar bedrijf deze titel mag voeren. De prijs is een initiatief van de stichting Kennisland, het weekblad Vrij Nederland en communicatieadviesbureau Vandejong. Naast de eer krijgt de winnaar ook een publicatie in het weekblad Vrij Nederland.

Bron: MarjanvanAubel.com, NOS

Wat  vindt u van deze innovatie? 

Discussieer mee!

Geef een reactie