5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #77062
  Leon
  Deelnemer
   @lsimon56

   Met 20 panelen op mijn plat dak produceer ik veel meer energie dan ik in feite nodig heb.
   Salderen is meegenomen, zolang dit nog duurt. Mooier zou zijn dat ik het overschot aan opgewekte energie in Spanje in mijn vakantiewoning zou kunnen opgebruiken.
   Ik weet dat er al maatschappijen zijn die stroom uit Italië, België en waarschijnlijk andere Europese landen aan eindgebruikers in Nederland (gaan) leveren.
   Geldt dit ook al andersom en hoe werkt dit dan.
   In de hoop hiermee een interessante discussie te hebben gestart.

   #79721
   Pacito
   Deelnemer
    @pacito

    Ik zou voor die overtollige stroom infraroodpanelen installeren, dan bespaar je op gasgebruik, veel eenvoudiger.

    #83160
    Mia
    Deelnemer
     @mortyr

     Infraroodpanelen verbruiken enorm veel elektriciteit. En die verwarmen slechts een klein stukje van het huis.
     Volgens mij is dat niet een ideale oplossing. Of zie ik dat verkeerd? Ik heb gehoord dat je beter kan verwarmen en koelen met een airco.

     Groetjes, Mia

     #83161
     ColmZon
     Deelnemer
      @zonnefuut

      overtollige stroom moet je niet in infrarood panelen stoppen. Die verbruiken erg veel en hebben weinig rendement. Een warmtepomp levert veel meer op. Warmtepompen heb je in verschillende uitvoeringen, kijk hier maar eens: https://warmtepomp-weetjes.nl/soorten/

      #84586
      Anoniem

       Helaas zitten we hier in Nederland met een inhalige overheid, die nu dus het salderen in 2020 zal gaan afschaffen. Warmtepanelen lijken dan ook geen oplossing te worden, omdat we juist in de zomer teveel stroom produceren, en dat dan in de winter willen gebruiken. Er komt nu een teruglever subsidie, maar die zal zeker weten voor ons ongunstiger uitpakken. Er is zelfs nog niets bekend over hoe die nieuwe subsidie er zou moeten gaan uitzien. Tot zo ver dan ook de klimaatonzin die onze regering uitkraamt! Juist de salderingsregeling zoals die nu bestaat is het meest ideale middel om particulieren aan de zonnepanelen te krijgen. Een regering die zich zo druk maakt over het klimaat en tegelijkertijd de salderingsregeling afschaft valt bij mij dan ook door de mand, het zijn gewoon een stelletje leugenaars! Ik voorspel dan ook dat veel huiseigenaren die overwogen om zonnepanelen te nemen, zich nu ernstig zullen gaan afvragen of het nog wel zin heeft om ze te gaan installeren.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.