8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #73719
  Lotte
  Deelnemer
   @lotje1992

   Er zijn zoveel van die energievergelijker sites.
   Zo heb je http://www.energievergelijken.nl, http://www.gaslicht.com en http://www.onlineenergievergelijker.nl . Maar als ik kijk naar een, voor mij, onafhankelijke website gewoon de consumentenbond, hebben zelfs zij zo’n overstap/vergelijk ding op hun website. Zitten er nu veel addertjes onder het gras of helpt overstappen echt in het besparen van geld?

   #73730
   Mia
   Deelnemer
    @mortyr

    Hey @lotje1992,

    Addertjes niet, maar je moet wel goed opletten 😉 Ik ben toevallig zelf weer aan de beurt voor het overstappen (ik doe dat elk jaar). Een aantal tips:

    – fixeer je niet alleen op vergelijksites en hun eenmalige bonus
    – let op het vastrecht (dit verschilt soms tot wel 30 euro per product en win je met een lagere gas of elektra prijs niet terug)
    – lees de actievoorwaarden van de actie goed door (hier zitten vaak de addertjes)
    – check ook de site van de energieleveranciers zelf
    – Ga nooit in op deurverkopen of telefonisch benadering vanuit de energieleverancier. Die zijn nooit goedkoper dan als je zelf op zoek gaat.

    Ik zit nu bij Energiedirect en ga overstappen naar Essent. Deze hadden tot 30 april (of tot en met) een actie op hun eigen website.
    Addertje in de actievoorwaarden is dat het tarief geldt vanaf de start van het ingaan leveringscontract (1 juli 2015 in mijn geval) tot een jaar na de start van de actieperiode (30-04-2016). Ik heb dus 2 maanden nog het op dat moment geldende tarief. Voor de 10 maanden geldt 59,55 cent per m3 en 21,35 cent per kWh. Was de goedkoopste die ik kon vinden. Het vastrecht 2 euro per product per maand (tot: 48 euro) was ook de laagste die ik kon vinden. Hier kon geen enkele vergelijkingssite aan tippen. Ik krijg daar bovenop nog een welkomkorting van 155 euro.

    Succes!

    #73731
    Lotte
    Deelnemer
     @lotje1992

     Bedankt voor de tips! Ik ga gelijk even kijken!

     #73732
     jldbnl
     Deelnemer
      @jldbnl

      [quote]Addertje in de actievoorwaarden is dat het tarief geldt vanaf de start van het ingaan leveringscontract (1 juli 2015 in mijn geval) tot een jaar na de start van de actieperiode (30-04-2016). Ik heb dus 2 maanden nog het op dat moment geldende tarief.[/quote]
      Bereid je maar voor dat het kontrakt loopt tot 30-04-2016 en dat je dan weer vrij bent.
      Mijn kontakt bij Essent schijnt ook maar 11 maand te duren.
      Ik houd zo mijn meterstand van maart 2013 iedere keer weer bij de afrekening.
      Ik stap 1 juni van Essent naar Nuon, bonus €145.
      Ik ben dit keer wel op tijd begonnen met orienteren, ik was vorig jaar aan de late kant en moest genoegen nemen met een bonus van €75.
      Ik heb 20 jaar veel te veel betaald voor energie, maar na de installatie van zonnepanelen heb het idee dat ik er meer greep op krijg.

      #74258
      r.fokkema
      Deelnemer
       @r-fokkema

       Bekijk de site is van independer energie daar krijg je leuke aanbiedingen b.v. Budget energie mat een vastrecht van zowel elekta en gas € 0,50 per maand en zeer lage energie prijzen b.v. gas voor nog € 0,53.
       Het is ook inderdaad zeer belangrijk wat er voor vastrecht wordt berekend want dat verschil is enorm
       Ik zelf stap ook ieder jaar over en ik kijk niet gelijk wat je als bonus terug krijg na een jaar maar na de laagste prijs en ik neem ook contact met ze op om te vragen als de leverancier ook aan teruglevering doet en de prijs die ik krijg.
       succes.

       #81160
       Emma Schokker
       Deelnemer
        @emmaschokker

        Je kan ook altijd even kijken op overstappen.nl. De Customer Service van deze website helpt je super snel en is bijzonder vriendelijk. Deze gasten hebben zelfs mijn oude energieboete voor hun rekening genomen, op deze manier heb ik optimaal geprofiteerd van een online energievergelijker, haha. Mijn advies is dus ook om ieder jaar weer over te stappen. Zie hier de URL: https://www.overstappen.nl/energie/vergelijken/

        #81830
        Pacito
        Deelnemer
         @pacito

         Mijn tip is dat je op zo’n vergelijkingssite eerst eens kijkt naar je eigen energieleverancier. Dan moet je bij het begin wel een andere “eigen leverancier” opgeven dan je in werkelijkheid hebt. Kijk dan naar de prijs van je eigen leverancier in het overzicht en kijk eens wat je echt betaalt.
         Mijn ervaring is dat er geen enkele site is die de prijs van mijn echte eigen leverancier goed weergeeft.
         Er zit niets anders op dan de vaste kosten te vergelijken want daar zit het verschil.

         #84870
         Chrystel Stevens
         Deelnemer
          @energiefan

          Bij Alfen.nl hebben ze ook hele goede tips m.b.t. energie.

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.