Squad

In verschillende binnensteden in Nederland zijn de deelscooters niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Echter ziet Squad Mobility hier een unieke kans voor de Squad. Dit is namelijk een klein elektrisch stadsautootje. Het bijzondere aan de Squad is, is dat hij zichzelf kan opladen via de zonnepanelen op het dak. Dit in tegenstelling tot de deelscooters. Met de Squad willen de ontwerpers het toegankelijk en betaalbaar voor iedereen maken om met een zonne-auto in de toekomst door de binnensteden te rijden.

Gratis kilometers met deze zonne-auto in de toekomst

Een eigen Squad aanschaffen is ook mogelijk. Deze gaat ongeveer 8000 euro kosten, dit is inclusief BTW. Deze prijs is als volgt ontstaan volgens Robert Hoevers, hij is de ontwerper van de Squad: “Wij wilden qua prijs ongeveer tussen een scooter en een auto uitkomen, dit is 8000 euro geworden.” Volgens Robert is het grote voordeel dat er met deze auto vele “gratis kilometers” gereden worden. De auto kan op een zonnige dag namelijk 20 kilometer rijden op zonne-energie. 20 kilometer lijkt inderdaad niet zo ver, daarom ziet het Bredase bedrijf juist kansen voor vervoer in een binnenstad. Deelscooters liggen meerdere uren aan de lader per dag. Dat heeft deze zonne-auto in de toekomst niet nodig. Aangezien de zon gedurende de hele dag de auto oplaadt.

Alternatief

Nederlandse steden hebben behoefte aan milieuvriendelijke alternatieven voor de reguliere (benzine)auto. De parkeerstress en drukte neemt in steden steeds meer toe. “Op één parkeerplek passen drie van onze autootjes.” Geeft Robert hierover aan. De Squad kan volgens hem weleens de Zonne-auto in de toekomst gaan worden die deze problemen oplost.

Meer over de elektrische auto

Is de zonne-auto de toekomst?
Meer nieuws over elektrisch rijden

Geef een reactie