Solid-State technologie

De solid-state technologie komt u waarschijnlijk al bekend voor. Deze wordt al enige tijd gebruikt in de huidige generatie laptops. De SSD harde schijf kent grote voordelen ten opzicht van een normale harde schijf. Zo bevat de SSD geen mechanische onderdelen, waardoor deze veel robuuster is. Daarnaast is de SSD-schijf vele malen sneller, zuiniger in gebruik en is hij ook veel lichter. Precies deze voordelen maken dat de solid-state technologie uitermate geschikt is voor een nieuwe generatie accu’s, denkt Toyota.

Veel ervaring bij Toyota

Toyota heeft al veel ervaring op het gebied van elektrisch auto’s. Het bedrijf verkoopt al jarenlang hybride auto’s en deed veel

Toyota-verkort-laadtijd-elektrische-auto-tot-enkele-minuten

onderzoek naar waterstof. De Japanse autofabrikant lijkt nu volledig in te zetten op de solid-state accu, die ten opzichte van de Lithium-ion accu veel voordelen kent.

Voordelen solid-state accu

Het grootste voordeel is dat de solid-state accu in slechts enkele minuten opgeladen kan worden. Daarnaast moet deze lichter, robuuster en zuiniger zijn dan de chemische Lithium-ion accu. Dat laatste is onder dagelijks gebruik nog niet bewezen. Toyota is echter enthousiast over de resultaten uit het laboratorium. De eerste Toyota-auto met de nieuwe accu moet in 2022 te koop zijn.

FlashBattery van StoreDot

Veel bedrijven werken aan de ontwikkeling van accu’s voor de elektrische auto. Enkele maanden geleden introduceerde StoreDot al de FlashBattery tijdens de CUBE Tech Fair in Berlijn. Het Israelische bedrijf claimde dat de elektrische auto met deze accu binnen 5 minuten opgeladen is. Daarmee kon de automobilist vervolgens 500 kilometer rijden.

Ontwikkeling accu elektrische auto

Welke technologie uiteindelijk de standaard gaat worden moet de toekomst uitwijzen. Feit is wel dat steeds meer autobedrijven, overheden en andere bedrijven inzetten op elektrisch vervoer. Om dit ook werkelijkheid te laten worden is nog veel onderzoek nodig en zal voor de laadtijd en de actieradius van de accu sterk verbeterd moeten worden.

Meer over elektrische auto's

Bron: Toyota, StoreDot, Bright

Discussie: 

forum

Geef een reactie