Subsidie voor isolatie

| 17 maart 2021 – ZEP Nieuws door Arnold Stadjer |

Sinds 2016 konden woningeigenaren al subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp of een zonneboiler. Vanaf 2021 is vanuit dezelfde ISDE regeling ook subsidie voor isolatie beschikbaar.

SUBSIDIE VOOR ISOLATIE

Voorheen kwam de subsidie voor isolatie uit de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), maar deze is nu gedeeltelijk opgenomen in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Onder isolerende maatregelen wordt o.a. verstaan: HR++ glas en isolatie van gevel, dak, spouwmuur of vloer. Vve’s kunnen tot januari 2023 nog wel subsidie voor isolatie vanuit de SEEH subsidie krijgen.

VAN GAS NAAR DUURZAME WARMTE

Voor woningeigenaren die hun gasaansluiting vervangen voor een aansluiting op het warmtenet is vanaf dit jaar ook subsidie beschikbaar. Vve’s kunnen eveneens subsidie krijgen voor een centrale aansluiting op het warmtenet. Vanuit de ISDE is een budget van 124 miljoen euro beschikbaar gesteld door RVO die de ISDE regeling uitvoert. Het kabinet hoopt met deze uitbreiding de transitie van aardgas naar duurzame warmte extra te stimuleren.

ZONNEPANELEN EN WIND

Helaas niet voor particulieren, maar wel voor zakelijke partijen en de MKB is er vanuit de ISDE ook een slordige 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor zonnepalen en windenergie. Onder zakelijke partijen vallen ook theaters, scholen en sportverenigingen. Alleen kleinschalige zon- en windprojecten met een kleinverbruikersaansluiting komen in aanmerking voor ISDE subsidie. Voorheen konden kleinschalige windprojecten nog gebruik maken de SDE+ regeling, maar die regeling is nu alleen nog voor grootschalige projecten.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

DISCUSSIE:

Met subsidie stap ik eerder van gas af

DOSSIER:

Subsidie

Deel deze pagina!

Eén reactie op “SUBSIDIE VOOR ISOLATIE NU OOK VANUIT ISDE”

  1. Mia

    Oh, echt. Ik kende deze subsidie nog helemaal niet. Ik heb helaas mijn woning al laten isoleren, voordat ik zonnepanelen nam. Maar heel goed dat er een subsidie is voor isolatie, want daar begint het besparen mee.

Geef een reactie

Of