Zon als brandstof

De Solar Impulse,  een project van de Zwitserse Bertrand Piccard en mede-avonturier André Borschberg, begon op 9 maart 2015 in Abu Dhabi aan zijn reis om de wereld. Een project bedoeld om schone en duurzame energie te promoten. Meer dan 17.000 zonnecellen op de vleugels leverden de energie voor de motoren. Met alleen de zon als energiebron werd een reis afgelegd  van meer dan 43.000 kilometer.

shutterstock_434997055 (1)

De wereld rond

Afwisselend vlogen de Zwitserse avonturiers met het 1600 kilo zware en 22 meter lange vliegtuig  over 4 continenten. Vanuit Abu Dhabi vlogen ze over India en China naar Hawaï. Na een noodgedwongen ‘pauze’ van negen maanden op Hawaï , veroorzaakt door schade aan de accu’s, stak het vliegtuig vanuit de Verenigde Staten de Atlantische Oceaan over naar Spanje. Daarna vloog de Solar Impulse 2 naar de laatste stop, Caïro.

Missie volbracht

Na een flinke beproeving  van technische mankementen tot extreme weersomstandigheden en vermoeidheid doorstaan te hebben, bereikte de Solar Impulse 2 op 26 juli zijn eindbestemming. Met een succesvolle landing in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werd geschiedenis geschreven. Voor het eerst de wereld rond op alléén zonne-energie.

Bron: Solarimpulse

Geef een reactie