Partijleider Marianne Thieme van Partij voor de Dieren (PvdD) zag haar motie voor het behoud van de salderingsregeling na 2020 afgewezen worden. Onder andere VVD, CDA, D66 en PVV stemden tegen.

      922x gezien   0 reacties

Salderen stopt na 2020

In het nieuwe regeerakkoord is het besluit gevallen om te stoppen met de salderingsregeling. Consumenten die energie opwekken met zonnepanelen krijgen tot 2020 de volle mep voor hun teruglevering. Vanaf 2020 wordt de salderingsregeling hervormd. Waarschijnlijk komt er een vaste vergoeding voor teruglevering.

Indienen motie

Namens de PvdD diende Thieme een motie in om de salderingsregeling ook na 2020 te handhaven. Premier Rutte ontraadde het indienen van de motie, omdat volgens hem de huidige subsidie dan excessief hoog wordt, door de (beoogde)

Motie handhaving salderingsregeling afgewezen

kostendaling van zonnepanelen. Daarnaast kan met het vrijgekomen budget andere duurzame initiatieven ondersteund worden, zoals opslag van eigen energie.

Motie afgewezen

De motie kwam op 3 november toch in stemming in de Tweede Kamer en werd afgewezen. De politieke partijen SP (14), PvdA (9), GroenLinks (14), DENK (3) en 50PLUS (4) stemden allen voor de motie. De 44 zetels waren echter onvoldoende voor een meerderheid in de Tweede kamer.

Bron: Rijksoverheid