Mega-batterij kan slim schakelen tussen stroom opslaan en leveren

Op momenten dat er een energietekort dreigt kan de stroomvoorraad van de mega-batterij ingezet worden. De batterij heeft de mogelijkheid om snel te schakelen tussen stroom opslaan en stroom leveren. Binnen enkele minuten kan er extra elektriciteit worden geleverd aan huishoudens waar een tekort is. De grootste energieleverancier in Noord-Brabant, Greenchoice krijgt al groene stroom geleverd van BECC. De elektriciteit is afkomstig van duurzame energiebronnen zoals wind en zon. Door weersomstandigheden varieert de opbrengst.

Maatwerk duurzame energie voor klanten

Door de mega-batterij kan er beter ingespeeld worden op vraag en aanbod in de energiemarkt. Hierdoor is het mogelijk om maatwerk voor duurzame energie aan klanten te leveren, volgens Gertjan de Jong van BECC. Daarnaast vinden er ook andere maatregelen plaats om in te spelen op het te krappe elektriciteitsnet. Zo is er in Boxmeer een nieuw hoogspanningsstation bij gekomen, waarbij de kabelspanning wel 150.000 volt aankan.

Meer uitbereidingen nodig voor zwaardere aansluitingen

Een uitbreiding van het elektriciteitsnet is nodig, omdat de provincies Noord-Brabant en Limburg de vraag van grote bedrijven niet meer aan kan. Aanvragen voor zwaardere aansluitingen worden op dit moment dan ook niet meer in behandeling genomen. Door de uitbreiding in Boxmeer is het mogelijk om nieuwe kabels aan te leggen naar het hoogspanningsstation in Haps. Hierdoor wordt de stroomvoorziening beter gegarandeerd.

Subsidie op energieopslag logisch?

Meer nieuws lezen over energieopslag

Geef een reactie