Hogere subsidie

De verhoging van de subsidie geldt alleen voor warmtepompen en isolatie. Dus niet voor zonneboilers of een aansluiting op het warmtenet. Voor isolatie en warmtepompen geldt een verhoging van de subsidiebedragen voor 3 jaar en jaarlijks komt er een nieuw budget binnen de ISDE. Voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmteaansluiting komt er in 2022 een budget van totaal €228 miljoen beschikbaar.

Subsidie op isolatie

Voor de subsidie op isolatie kunnen Verenigingen van Eigenaren terecht bij de Subsidie Energie besparing Eigen Huis (SEEH). Op 3 januari worden de wijzigingen ingevoerd. Daarnaast komt de informatie op de subsidiepagina's van de SEEH met de nieuwe verhoogde subsidiebedragen.

Subsidie op hybride warmtepomp

Vorig jaar kondigde het kabinet al aan dat de subsidie op (hybride) warmtepompen zou worden verhoogd. Hiermee wil de regering vooral de hybride warmtepomp een extra boost geven. Ook volledig elektrische warmtepompen vallen onder deze verhoging. Voorheen werd er ongeveer 20 procent van de aankoopprijs van een warmtepomp vergoed. Dit is verhoogd naar 30 procent. Dat betekent voor een hybride warmtepomp van 4 KW, dat de subsidie van € 1600,- naar € 2400,- is verhoogd.

Meer over energiebesparing

Heb jij ervaring met subsidies?
Meer over subsidies en salderen

Geef een reactie