De Rijksoverheid verhoogt vanaf dit jaar de subsidie voor (hybride) warmtepompen en isolatiemaatregelen voor woningeigenaren. Zakelijke gebruikers krijgen alleen een verhoging van de subsidies voor warmtepompen. Woningeigenaren kunnen de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken. Al met al, eindelijk een hogere subsidie voor warmtepompen en isolatie.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

      12613x gezien   0 reacties

Hogere subsidie

De verhoging van de subsidie geldt alleen voor warmtepompen en isolatie. Dus niet voor zonneboilers of een aansluiting op het warmtenet. Voor isolatie en warmtepompen geldt een verhoging van de subsidiebedragen voor 3 jaar en jaarlijks komt er een nieuw budget binnen de ISDE. Voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmteaansluiting komt er in 2022 een budget van totaal €228 miljoen beschikbaar.

Subsidie op isolatie

Voor de subsidie op isolatie kunnen Verenigingen van Eigenaren terecht bij de Subsidie Energie besparing Eigen Huis (SEEH). Meer over deze subsidie. Op 3 januari worden de wijzigingen ingevoerd. Daarnaast komt de informatie op de subsidiepagina's van de SEEH met de nieuwe verhoogde subsidiebedragen.

Subsidie op hybride warmtepomp

Vorig jaar kondigde het kabinet al aan dat de subsidie op (hybride) warmtepompen zou worden verhoogd. Hiermee wil de regering vooral de hybride warmtepomp een extra boost geven. Ook volledig elektrische warmtepompen vallen onder deze verhoging. Voorheen werd er ongeveer 20 procent van de aankoopprijs van een warmtepomp vergoed. Dit is verhoogd naar 30 procent. Dat betekent voor een hybride warmtepomp van 4 KW, dat de subsidie van € 1600,- naar € 2400,- is verhoogd.

Verbeterjehuis

Op de website van Verbeterjehuis.nl kan je je als woningeigenaar oriënteren op welke eerste stap het beste is voor het verduurzamen van je eigen woning. Daarnaast vind je er ook energiebesparende tips & tricks. Mocht je meer over subsidies voor warmtepompen of zonneboilers willen lezen klik dan op deze link.

subsidie voor isoleren
Heb jij ervaring met subsidies?
Meer over subsidies en salderen