De Rijksoverheid verhoogt vanaf dit jaar de subsidie voor (hybride) warmtepompen en isolatiemaatregelen voor woningeigenaren. Zakelijke gebruikers krijgen alleen een verhoging van de subsidies voor warmtepompen. Woningeigenaren kunnen de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken. Al met al, eindelijk een hogere subsidie voor warmtepompen en isolatie.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

      247x gezien   0 reacties

Hogere subsidie

De verhoging van de subsidie geldt alleen voor warmtepompen en isolatie. Dus niet voor zonneboilers of een aansluiting op het warmtenet. Voor isolatie en warmtepompen geldt een verhoging van de subsidiebedragen voor 3 jaar en jaarlijks komt er een nieuw budget binnen de ISDE. Voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmteaansluiting komt er in 2022 een investering van totaal €228 miljoen beschikbaar.

Subsidie op isolatie

Voor de subsidie op isolatie kunnen Verenigingen van Eigenaren terecht bij de Subsidie Energie besparing Eigen Huis (SEEH). Meer over deze subsidie hier. Op 3 januari worden de wijzigingen ingevoerd. Daarnaast komt de informatie op de subsidiepagina's van de SEEH met de nieuwe verhoogde subsidiebedragen.

Subsidie op hybride warmtepomp

Vorig jaar kondigde het kabinet al aan dat de subsidie op (hybride) warmtepomp zou worden verhoogt. Hierdoor wilt de regering vooral de hybride warmtepomp een extra boost geven. Ook volledig elektrische warmtepompen vallen onder deze verhoging. Voorheen werd er ongeveer 20% procent van de aanschafprijs van een warmtepomp vergoed. Dit is verhoogt naar 30%. Dat betekend voor een hybride warmtepomp van 4kw dat de subsidie van €1600 naar €2400 is verhoogt.

Verbeterjehuis

Op de website van Verbeterjehuis.nl kan je als woningeigenaar oriënteren welke eerste stap de beste kan zijn voor het verduurzamen van je eigen woning. Daarnaast kan je er ook energiebesparende tips & tricks vinden. Mocht je meer over subsidies voor warmtepompen of zonneboilers willen lezen klik dan op deze link.

subsidie voor isoleren
Bron: RVO

Geef een antwoord

Of