Iedereen kan meedoen

De Klimaatverbond Energy Battle wordt georganiseerd in samenwerking met gemeenten door heel Nederland. Per gemeente kunnen 3 teams meedoen. De bespaarwedstrijd is voor iedereen toegankelijk. Een team kan dan ook bestaan uit buren, leden van een energiecorporatie, ondernemers, huurders, huiseigenaren of ouders van schoolgaande kinderen. De Energy Battle wordt gehouden tijdens het stookseizoen. Nieuw aan deze editie is dat scholen van primair onderwijs kunnen meedoen door een team te vormen van kinderen, ouders, leerkrachten en het eigen schoolgebouw.

Energie besparing

12 weken besparen

Met de Klimaatverbond Energy Battle gaan jij en je teamgenoten vier weken lang thuis zoveel mogelijk energie besparen. Het eerste team start op  maandag 10 oktober 2016, de Dag van de Duurzaamheid. Om inzicht te krijgen in je eigen energieverbruik krijg je de Wattcher thuis en toegang tot de online omgeving. De Wattcher geeft inzicht in het stroomverbruik van het hele huishouden. In de online omgeving geef je meterstanden door, zie je hoeveel je bespaart en je krijgt bespaartips. Na vier weken energie besparen worden de Wattchers doorgegeven aan het volgende team. In totaal bestaat de Battle uit drie rondes van vier weken. De gemeente die met drie teams gemiddeld het meeste weet te besparen wint de Energy Battle. De prijsuitreiking is op Warme Truiendag op 10 februari 2017.

Gemiddelde besparing van 15%

Meer dan 1.500 huishoudens in de afgelopen vijf jaar meegedaan aan de Klimaatverbond Energy Battle. Door het energieverbruik te verminderen en aan te passen werd er in de vorige edities gemiddeld 15% energie bespaard. Voor de komende 6de editie hebben er tot nu toe al 18 gemeenten zich aangemeld, dit zijn: Katwijk, Haarlem, Den Haag, Delft, Leiden, Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Noordwijkerhout, Venray, Best, Noordwijk, Teylingen, Oostzaan, Wormerland, Landsmeer, Buren en Krimpen aan den IJssel. Wil jij ook meedoen? Vraag dan bij jouw gemeente na of zij zich al hebben aangemeld.

Bron: Klimaatverbond Energy Battle

Geef een reactie