De markt voor elektrisch vervoer is enorm in ontwikkeling. In de komende jaren wordt een forse groei verwacht van het aantal volledig elektrisch aangedreven auto's in de Randstad.

Geplaatst op 20 augustus 2017 door in de categorie Nieuws.

      57x gezien   0 reacties

Verdubbeling/

Deze verwachting wordt uitgesproken door netbeheerder Stedin, Rotterdam School of Management, Erasmus University en kenniscentrum ElaadNL. Naar verwachting zal in Den Haag, Dordrecht en Rotterdam het aantal auto's met een stekker binnen twee jaar verdubbelen. In Amersfoort en Utrecht gebeurt dat binnen vier jaar. Amsterdam is in het onderzoek buiten beschouwing gelaten, omdat daar veel leasemaatschappijen zijn gevestigd die elektrische auto's in hun vloot hebben. Dat leidt volgens de onderzoekers tot een vertekend beeld in het totaal van elektrische auto's in de hoofdstad.

Elektrische auto

Betaalbare modellen/

De instanties deden onderzoek naar het aanschaffen van elektrische auto's. De belangrijkste voorwaarde hiervoor was tot nu toe een hoog inkomen. Maar nu populaire automerken steeds meer betaalbare modellen op de markt brengen, worden de auto's ook toegankelijker voor mensen met een minder hoog salaris. De onderzoekers wijzen ook op de run die is ontstaan op het nieuwste model van Tesla, die onlangs werd geïntroduceerd. De Model 3 is een goedkoper model van Tesla en is bedoeld voor een breder publiek. Ook andere autofabrikanten richten zich steeds meer op de productie van elektrische auto's. Zo heeft Volvo aangekondigd dat vanaf 2019 vijf volledig elektrische modellen uitgebracht zullen worden.

/

vloot van elektrische auto's

Elektriciteitsnet/

Het onderzoek wijst daarnaast op het feit dat deze groei van elektrische auto’s op de weg gevolgen heeft voor het elektriciteitsnetwerk. Het energieverbruik van een elektrische auto is in sommige gevallen vergelijkbaar met dat van tien huishoudens, aldus het rapport. Het is dan ook zaak dat de capaciteit van het lokale elektriciteitsnetwerk wordt klaargestoomd voor de toekomst, om de stijgende elektriciteitsvraag op te vangen.

Bron: RSM, Stedin, ElaadNL

Dossier: 

E-rijden

Discussie: 

forum

Lees meer over: