Premier Rutte liet in zijn wekelijkse persconferentie weten dat het pakket extra maatregelen langer op zich laten wachten. Het kabinet meldde eerder dat het eind april met een reactie op het Klimaatakkoord zou komen.
co2 uitstoot luchtvaart

      646x gezien   0 reacties

In het Klimaatakkoord is opgenomen dat Nederland in 2030 een CO2-reductie van 49% moet behalen. Volgens de premier laat het pakket extra maatregelen langer op zich wachten, omdat de uitvoering hiervan technisch behoorlijk complex is.

CO2-heffing

Vooral de invoering van een CO2-heffing levert veel discussie op. Het kabinet wil graag een besparingsdoel voor bedrijven. Als een bedrijf meer CO2 uitstoot, dan wordt alleen over dat gedeelte een “behoorlijke” heffing betaald. GroenLinks en PvdA willen dat het kabinet zich aan de verkiezingsbelofte houdt en een CO2-heffing doorvoert, waardoor bedrijven over elke ton CO2 die het uitstoot een heffing betaald. Premier Rutte wacht nog op de voorstellen van beide partijen voor de invoering van een CO2-heffing.

Overige maatregelen

Naast de CO2-heffing beloofde Rutte ook nog te kijken naar de verdeling van de lasten die het Klimaatakkoord met zich mee gaat brengen. Andere maatregelen zoals de subsidieregeling voor elektrische auto’s en een hogere energierekening worden dan ook door het kabinet nader bekeken. De premier verwacht in mei of juni te komen tot een definitief pakket met maatregelen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat