Historie van Earth Day

De Dag van de Aarde (Earth Day) is sinds 1970 een jaarlijkse feestdag die geldt als hoogtepunt in de periode 22 april tot eind mei. Deze periode wordt jaarlijks uitgeroepen tot de Maand van de Aarde. In 2009 werd de datum 22 april uitgeroepen door de Verenigde Naties als Internationale Dag van Moeder Aarde.

Activiteiten

Jaarlijks worden er honderden evenementen en activiteiten georganiseerd in 192 deelnemende landen. In Nederland worden de activiteiten gecoördineerd door Stichting Dag van de Aarde. Het accent  van de activiteiten ligt steeds minder op actievoeren en steeds meer bij het motiveren van mensen om hun gedrag aan te passen. Om de aandacht ook ná deze periode vast te houden brengt de stichting de Krant van de Aarde uit.

Dag van de Aarde

 Foto: Dag van de Aarde

Klimaatpetitie

Op de internationale website van Earthday wordt een wereldwijde klimaatpetitie gehouden. Deze grootste petitie ooit is gestart om de “wereld te redden”. Ook brengt de website meer informatie over de mogelijkheden om mee te helpen. Zo is er de mogelijkheid te doneren of actief mee te doen met de vele acties die georganiseerd worden. Let’s save the world!

Geef een reactie