Schoner Parijs

Eind januari 2015 kondigde burgemeester van Parijs Annie Hildago aan dat vervuilende bussen en vrachtwagens vanaf 1 juli 2015 niet meer welkom zijn in haar stad. Vanaf juli 2016 geldt dit ook voor vervuilende personenauto’s. Op deze manier moet vanaf 2020 de hoofdstad van Frankrijk dieselvrij zijn.

BlueTram

De nieuw elektrische tram van Parijs rijdt zonder dure tram-infrastructuur. De BlueTram rijdt namelijk op wielen en is voorzien van accu’s die bij elke haltestop worden opgeladen. Bovenleidingen en rails hoeven op deze manier niet te worden aangelegd. Het bijladen kan in 20 seconden uitgevoerd worden door een snellaadsysteem. De tram kan op deze manier de volgende halte moeiteloos halen om daar weer te worden opgeladen. Het aanleggen van een dekkende laadinfrastructuur kost ongeveer 3 maanden.

Video: De BlueTram in beeld

NIEUWSARTIKEL FOTO BLUEBUS

Foto: BlueBus

NIEUWSARTIKEL FOTO BLUECAR

Foto: BlueCar

BlueBus en BlueCar

De Franse transportbedrijven RATP en STIF hebben inmiddels een tiental BlueBussen van 12 meter lang besteld. De kleinere elektrische variant rijden al langere tijd door Parijs. De actie- radius van deze bussen betreft zo’n 180 kilometer. De BlueCar is een elektrische auto voorzien van een LMP-accu. Deze accu zorgt voor een actieradius van 250 kilometer. BlueSolutions hoopt nu ook met de BlueTram een steentje te kunnen bijdragen aan het een schoner Parijs.

Lees ook: Rotterdam krijgt Windwheel

Lees meer

Geef een reactie