Het was een spannende dag voor Renske Cox en Maarten van Pel, want eindelijk werd de elektrische auto waarmee ze in november hun duurzame expeditie starten onthuld. Op de feestelijke dag werd tevens de hoofdsponsor bekend gemaakt.

Van Nederland naar Zuid-Afrika

Renske en Maarten gaan in november van dit jaar hun grootste uitdaging aan: een wereldreis van 40.000 kilometer naar Zuid-Afrika én weer terug. Dit doen ze in een normale elektrische auto voorzien van een mobiel zonnepakket en daktent. Met de onthulling van de elektrische auto én de hoofdsponsor komt de enorme uitdaging waar Renske en Maarten voor staan weer een stukje dichterbij. De onthulling werd feestelijk gevierd op de locatie van de hoofdsponsor.

Onthulling elektrische auto en hoofdsponsor

De elektrische auto was eerst rood, maar heeft nu de kleur geel van de hoofdsponsor Geelen Counterflow aangenomen. Deze hoofdsponsor past overigens perfect bij de duurzame expeditie die Renske en Maarten gaan uitvoeren. Geelen Counterflow heeft namelijk het meest duurzame kantoor ter wereld: een volledig houten energie-plus kantoor. Daarnaast zijn alle productiehallen voorzien van zonnepanelen en worden deze elektrisch verwarmd en gekoeld met warmtepompen. Het reismotto: Dare to go eletric, is dan ook niet voor niets.

Dutch Tour 4x4eletric

Voordat de duurzame reis naar Zuid-Afrika van start gaat testen Renske en Maarten de elektrische auto nog uitvoerig. Dit doen ze met de Dutch Tour die op 20 september van start gaat. Zo staan ze onder andere op EV Experience in Zandvoort en presenteren ze de auto op 8 en 9 oktober tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. In deze periode bezoeken zij tal van duurzame initiatieven om kennis te delen. Renske en Maarten hebben nog wat ruimte in de agenda, dus mocht je interesse hebben neem dan contact met ze op.

Update 19 juli 2023: 4x4electric bereikt kaapstad

Meer over de elektrische auto

Bron: 4x4eletric

Geef een reactie